bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

XRP Sahipleri Apple’dan Şikayetçi

apple

Ripple mahkemede SEC ile savaşırken, XRP sahipleri Apple‘ı hedef almış durumda. Maryland federal mahkemesinde davacılar, Apple’ı kripto varlıklarını çalmak ve aracı olmakla suçluyor. Sebebi ise birçok kripto kullanıcısının “Toast Plus” adlı bir Apple uygulamasını indirdikten sonra ağır kayıplarla karşı karşıya kalması.

Apple’ın App Store’da kripto cüzdanı kılığına girmiş bu tür “phishing” uygulamalarına izin verdiğini ve birçok Apple kullanıcısının kripto hesaplarına bir suç portalı indirmeye ve yüklemeye teşvik ettiğini iddia ediyor.

Davacılar, Apple’ın çevrim içi mağazası tarafından dağıtılan yazılımı incelemediği için “doğrudan ve/veya dolaylı olarak” sorumlu olduğunu iddia ediyor. Şirket, App Store üzerinde kontrole sahipken, aynı zamanda satıcıların uygulamalarını listelemelerine izin veriyor ve yakın zamana kadar her satıştan yüzde 30 komisyon alıyordu.

apple toast wallet dava

Apple Neden Dava Edildi?

Toast Wallet’ın logo ve temasını kopyalayan bir phishing uygulaması, birçok kişinin varlıklarını Toast Wallet’ın bir türevi zannedip aktarmasının ardından ortadan kaybolmuş, hesapların izinsiz bir şekilde silindiği tespit edilmişti. Kaybedilen bu varlıklar, rapora eklenerek Apple’dan cüzdanı Apple App Store’dan indiren ve ihlalin her günü için günde 10.000 ABD Doları veya 100 ABD Doları’ndan daha büyük yasal tazminat talep ediliyor.

Apple ise konu ile alakalı henüz bir açıklama yapmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala