bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,036.16 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,060.17 2.19%
bnb
BNB (BNB) $ 560.03 3.55%
solana
Solana (SOL) $ 143.69 3.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510978 4.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483888 9.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156121 5.86%

Xiaomi, Portekiz’de Kripto Para ile Ödeme Kabul Ediyor

xiaomi

Dünyaca ünlü Çinli teknoloji markası Xiaomi, Portekiz’de kripto para ödemelerini kabul edeceğini açıkladı.

Xiaomi’nin resmi perakendecisi Mi Store Portugal, kısa bir süre önce kripto para ödemelerini aktif hale getirmek için çalışmalara başladı.

Artık Portekiz’de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve Dash (DASH) kullanarak Xiaomi markalı cihazları satın almak mümkün.

Xiaomi, Portekiz’de kripto paralar ile ödeme sağlamak için kripto para ödeme sağlayıcısı Utrust ile ortaklık kurdu.

Mi Store Portugal pazarlama müdürü Pedro Maia, Xiaomi’nin “herkes için yenilik” sloganına uygun hareket ettiğini belirtiyor.

“Teknolojik ve yenilikçi bir markayız. Bu yüzden her zaman bir adım önde olmak istiyoruz. Tüm gerçek teknoloji hayranlarına en sevdikleri cihazları “en teknolojik para” ile satın alma imkanı tanımak istiyoruz.”

Portekiz, vergi uygulamaları sebebiyle Avrupa’nın en kripto dostu ülkesi olarak tanınıyor. Xiaomi’nin kripto ödemelerini Portekiz’de başlatması da bunun önemli sebepleri arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala