bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,747.96 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.72 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 583.83 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 188.72 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622805 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648783 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223723 13.61%

Xiaomi Blockchain Odaklı Patent Aldı

Xiaomi Blockchain Odakli Patent Aldi

Blockchain teknolojisi gün geçtikçe hayatımızın bir parçası hâline gelmeye devam ediyor. Özellikle son dönemde birçok şirketin Blockchain’i ekosistemlerine entegre etmesi ile birlikte sektörel gelişim katlanmış durumda. Son olarak Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, Blockchain destekli sanal karakterler oluşturmak için patent aldı.

Xiaomi Blockchain Odaklı Patent Aldı

Xiaomi Blockchain Tabanlı Karakterler Oluşturmak için Patent Aldı

Dünyanın en büyük cep telefonu ve teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi, kendi sanal karakterlerini oluşturmak için Blockchain teknolojisini uygulayan bir patent tanıttı. Çin’de tanıtılan patent, karakterin görünüşünü belirlemekten sorumlu bir gen dizisinin eklenmesi sayesinde bu karakterlerin yaratılmasında rastgelelik sağlıyor.

Patentte Blockchain’den bahseden kısım, yaratılan karakterin saklanması ile ilgili. Dosyalamaya göre karakterler, gen dizilerini depolamak için bu merkeziyetsiz defter teknolojisini kullanacak, böylece benzersiz kombinasyon saldırılara karşı korunmuş olacak.

 Yöntem, karakterlerin her birinin benzersiz ve tahmin edilemez olmasına odaklanmış durumda. Böylelikle Xiaomi tarafından gelecekte kendi metaverse deneyimini oluşturmak için kullanılabilecek. Ancak bununla ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Son olarak Xiaomi’nin kripto dünyasıyla ilk kez etkileşime girmediğini belirtelim. 2018’de şirket, Crypto Rabbits adını verdiği ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüştü. Ancak yerel kaynaklara göre, proje düşük popülaritesi nedeniyle Mart ayında terk edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala