bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,063.16 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.33 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 560.39 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515149 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496481 7.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155457 1.21%

Xiamen Şehri, Çin’in İlk Blockchain Tabanlı Metro Biletini Yayınladı

xiamen sehri cinin ilk blockchain tabanli metro biletini yayinladi 2

Bilindiği üzere Çin, kripto para birimlerine olan yasakçı tavırları ile dikkat çekiyor. Bu yasakçı tavrının yanında Çin, NFT ve Blockchain konusuna ise oldukça sıcak bakıyor. Öyle ki Çin’in güneydoğu eyaleti Fujian’daki büyük bir şehir olan Xiamen, Çinli tekonoloji devi Alibaba’nın blok zinciri AntChain’e dayanan ilk Blockchain tabanlı hatıra metro biletini yayınladı.

Xiamen Şehrinden İlk Blockchain Tabanlı Metro Bileti

Çin’in Xiamen şehri, Alibaba’nın Blockchain‘i AntChain’e dayanan ilk dijital hatıra metro bileti grubunu yayınladı. Söz konusu bu dijital bilet dekoratif bir metal rozete benzerliği ile dikkat çekiyor. Bunun yanında Shimao Boğazı Kulesi, Xiamen Garden Expo ve Deniz Manzarası Metrosu dahil olmak üzere Xiamen simge yapılarının bir kombinasyonu içeren bir temadan oluşuyor.

xiamen sehri cinin ilk blockchain tabanli metro biletini yayinladi

Söz konusu bu bilet sahipleri metroya bir günde sekiz sefere kadar binebilir. Ancak bunun için ücreti Alipay ile ödemeleri gerekiyor.

Alıcılar, biletin sertifika dosyasını AntChain’deki karma değeriyle alacaklar. Ancak bilet, AntChain’in NFT platformundaki sahibinin cüzdanında dijital bir koleksiyon olarak görünmeyecek.

Ayrıca belirtmek gerekirse Alibaba, 2019’dan bu yana Şanghay, Nanjing ve Hangzhou dahil Yangtze Nehri Deltası bölgesindeki dokuz şehirde metro ücreti ödemesi için Blockchain teknolojisini kullanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala