bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Wyoming Üniversitesi Ripple Blockchain İle Ortaklık Kurdu

wyoming universitesi ripple blockchain ile ortaklik kurdu

1887 yılında kurulan ve Blockchain yeniliklerine olan ilgisiyle bilinen Wyoming Üniversitesi geçtiğimiz yılın sonlarında Bitcoin madenciliğine başladığını açıklamıştı. Wyoming Üniversitesi tarafından yapılan son açıklamaya göre, üniversite şimdi de kripto eğitimi ve araştırmalarını artırmak için Ripple ile ortaklık kurdu.

Wyoming Üniversitesi, Ripple Ortaklığında Kriptoyu Araştıracak

Son dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davalarıyla gündeme gelen Ripple, hem kriptonun hem de kendinin geleceği için önemli bir ortaklık kurdu. ABD’nin köklü üniversitelerinden birisi olan Wyoming Üniversitesi, Ripple’ın Blockchain sistemini değerli buldu ve kampüs içinde eğitim ve araştırma projeleri için “Ripple Blockchain” ile ortaklık kurdu.

Ripple ve Wyoming Üniversitesi arasında kurulan ortaklığın, üniversite içinde bulunan pek çok bölümü kapsayacak genişlikte olduğu aktarıldı. Kurulan bu ortaklığın üniversitede siber güvenlik, fintech ve kripto para birimleriyle de ilgili olacağı açıklandı.

wyoming universitesi ripple blockchain ile ortaklik kurdu 2

Kurulan ortaklık neticesinde, Ripple Blockchain Collaboratory, Blockchain ve kripto teknolojilerini araştırmak isteyen üniversite öğrencileri için özel kurslar sunacak ve çeşitli konular hakkında eğitimler düzenleyecek. Konu hakkında açıklama yapan Wyoming Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Klint Alexander şu ifadeleri kullandı:

Küresel ekonomi daha dijital ve hızlı hale geldikçe, blockchain ve kripto para birimleri gibi yenilikler, istisnadan ziyade bir norm haline geliyor. Kanunların bu değişikliklere ayak uydurması önemlidir ve Wyoming Üniversitesi olarak, giderek daha önemli bir hale gelen bu alanlarda kuralların ve düzenlemelerin geliştirilmesi için küresel bir merkez üssü haline gelmeyi planlıyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala