bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Wintermute 160 Milyon Dolarlık Saldırıya Uğradı

Wintermute 160 Milyon Dolarlik Saldiriya Uğradi

Kripto para sektöründeki büyüme ne yazık ki yaşanan hack olaylarına da etki ediyor. Dolandırıcı ve hacker’ların bir numaralı odak noktası hâline gelen Blockchain ve beraberinde kripto sektörü, son olarak bir saldırıyla daha gündeme geldi. Bir piyasa yapıcı olan Wintermute, 160 milyon dolarlık saldırıya uğradığını açıkladı.

Wintermute Saldırıya Uğradı, Ancak OTC İşlemleri Etkilenmedi

Kripto para odaklı bir piyasa yapıcı olan Wintermute, kısa bir süre önce 160 milyon dolarlık saldırıya uğradığını, ancak hâlen bu saldırıyı bir beyaz şapka olarak gördüğünü belirtti. Kurucu ve CEO Evgeny Gaevoy, şirketin operasyonlarına devam ettiğini ve durumu çözmek için çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

Konu hakkında Twitter üzerinden bilgilendirmeler yapan Gaevoy, Wintermute ile MM anlaşması olanların paralarının güvende olduğunu ve OTC işlemlerinin etkilenmediğini belirtti. Şirketin verdiği hizmetlerde bugün ve potansiyel olarak önümüzdeki birkaç gün boyunca bir takım aksamalar olabileceğini belirten CEO, bu aksamaların kısa bir süre içerisinde çözüleceğini iddia etti.

Bu noktada OTC’nin tezgah üstü ticaret için kullanılan bir terim olduğunu belirtelim.

Saldırının detaylarında 90 varlıktan sadece ikisinin 1 milyon doların üzerinde (en büyük varlık ise 2.5 milyon dolar) olduğu belirtiliyor. Evgeny Gaevoy saldırı ile alakası olan her iki ekiple de en kısa sürede iletişim kuracaklarını belirtirken, hâlen anlaşmaya varabileceklerini de vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala