bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Web3 Şirketi Internxt, Google Drive’a Rakip Oluyor

web3 sirketi internxt google drivea rakip oluyor

2020 yılında kurulan İspanya merkezli start – up Internxt, Google, Microsoft ve Amazon tarafından sağlanan hizmetleri Web3’e entegre ederek sunmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz hafta sonlarında 40 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan Internxt, Google Drive servisine rakip olmak için çalışmalara başladı.

Web3 Şirketi Internxt Gizliliği Arttırarak Depolamaları Güvenli Hale Getiriyor

Internxt şirketinin kurucusu ve CEO’su olan Fran Villalba Segarra yaptığı açıklamada tüm Internxt hizmetlerinin Web3 için tasarlandığını ve kullanıcı gizliliğinin korunması için blok zinciri ve uçtan uca şifreleme ile hizmetlerin kullanılabileceğini belirtti.

Web3 hizmetleri son günlerde popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Opera’nın son olarak iOS kullanıcıları için de sunduğu Web3 temelli kripto tarayıcısı sayesinde kullanıcılar Web3 temelli hizmetlere daha kolay bir şekilde erişebiliyor.

Segarra açıklamasında Web3 ile yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, milyonlarca kullanıcının artık kişisel bilgileri toplayarak kâr elde eden Facebook ve Google gibi şirketlere alternatifler aradığını dile getirdi. Web3 ile kullanıcıların bu taleplerine cevap verebileceklerini söyleyen Segarra, yeni internet modeli olacak olan Web3’e geçişin çok daha kolay olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

web3 sirketi internxt google drivea rakip oluyor 1

Internxt ile kullanıcıların kişisel veri ve dosyalarını gizlilik odaklı olarak saklamalarına imkân vereceklerini belirten Segarra, ücretsiz olarak 2 GB depolama alanı sunduklarını ve kullanıcılara uygun fiyatla depolama alanları satın alma imkânı sunarak Google Drive başta olmak üzere diğer bulut depolama çözümlerine rakip olduklarını belirtti.

Segerra son olarak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kullanıcılar için neler sunmamız gerektiğini her zaman biliyorduk. Kimsenin anlamadığı çok sayıda Web3 şirketi bulunuyor. Internxt sayesinde kullanıcılarımız veri ve dosyalarını tam bir gizlilikle saklayabilecek. Kullanıcılar verilerine internet tarayıcılarından, telefonların ya da diğer cihazlarından ulaşabilecek. Her platformda bu verilere erişim hizmetini ücretsiz olarak sunacağız.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala