bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,007.15 1.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.88 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 556.61 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 142.85 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50489 1.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471115 3.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156609 3.96%

Web 3.0 Dünyasında NFT’lerin Geleceği

1 r Ui0JaG9UrbcsnNrRe7 w

Web 3.0, Blockchain teknolojisine dayalı olarak oluşturulmuş ve geliştirilmiş yeni nesil internettir. Bu nedenle, merkeziyetsizciliği vurgulayan Blockchain ile ilgili birçok özelliğe sahiptir.

Web 3.0 teknolojisi açıkça 2.0 ve 1.0 sürümlerinden daha gelişmiştir. Kullanıcılar 1.0 sürümüyle yalnızca okuyabilir, 2.0 sürümüyle sınırlı etkileşim kurup çevrimiçi varlıklarını üçüncü bir taraf veya kuruluş tarafından kontrol ettirebilirken, artık Web 3.0 ile çevrimiçi mülklerine gerçekten sahip olabilirler. Bu, Blockchain teknolojisinin getirdiği merkeziyetsizcilik sayesinde dijital eşyalarını tutabilecekleri ve çeşitli kararlar verebilecekleri anlamına geliyor.

Web 3.0, herkesin internet’i oluşturmasına, katkıda bulunmasına ve kontrol etmesine olanak tanır. Herkesin güven duyma ihtiyacı hissetmeden içerik oluşturabileceği bir açık kaynak olduğu bilinmektedir. Akıllı sözleşme mekanizması ile her şeyin doğru şekilde işlemesi sağlanacaktır. Ayrıca Web 3.0, merkeziyetsizciliği ile bilinir. Bu, kullanıcıların faaliyetlerinin merkezi bir otoritenin onayına ihtiyaç duymadan gerçekleşeceği anlamına gelir.

NFT nedir 1 1

Dijital Mülkiyet Devrimi

Blockchain teknolojisi sayesinde, kullanıcılar artık varlıklarına gerçekten sahip olabilirler. NFT’ler, şarkılar, çizimler veya oyun içi öğeler gibi dijital varlıklar veya değiştirilemez token’lar ile temsil edilen gerçek hayattaki varlıklar için mülkiyet kanıtı görevi görür.

Geçmişte, sosyal medyadaki resim veya video gibi dijital varlıklar teorik olarak kullanıcılara ait olsa da aslında Google, Facebook veya TikTok gibi teknoloji devleri tarafından tutuluyordu. Ağda bir sorun olduğunda veya sosyal medya saldırıya uğradığında, varlıklarınız üçüncü şahıslar tarafından korunacak, ancak başarısız olduklarında herhangi bir tazminat ödenmeden zarar görecek veya kaybolacaktır.

Günümüzde Web 3.0 ile dijital varlıklarınızı saklayabilir ve Blockchain teknolojisinin sağladığı güvenlik nedeniyle gerçekleşecek herhangi bir çevrimiçi saldırıdan koruyabilirsiniz. Resimleriniz veya videolarınız artık değişmez ve değiştirilemez olmak için bir Blockchain ağında NFT’ler olarak saklanabilir.

Yalnızca çevrimiçi topluluklar ve etkinlikler değil, NFT’ler de gerçek hayattaki etkinliklere erişim biletleri olabilir. NFT’ler değiştirilemez olduklarından, yüz yüze etkinliklere girebilmek için bir bilet görevi görebilirler.

punk variety 2x 1

Oyun Varlıklarının Takası

NFT’ler, oyun içi öğeleri saklamanın bir yolu olarak bilinir. Oyun içi varlıklar için değişmezlik ve güvenliğin yanı sıra, NFT’ler kullanıcılara varlıklarını dijital cüzdanlar aracılığıyla Multichain (Çok Zincirli) teknolojisi ile farklı platformlar arasında taşıma olanağı da sağlar.

Bu fonksiyon sayesinde oyuncular, canları sıkıldığında sahip oldukları ve kazanılması zor olan dijital eşyalarını, başka bir oyuna taşıyabilirler. Ayrıca, para kazanmak için oyna-kazan oyunlarındaki varlıklarını diğer oyunculara satabilirler.

What are Defi Kingdom Charts

Web 3.0’da Verilerin Gizliliği

İnternetin gelişmesinden bu yana bilgi sızdırılması popüler bir konu olmuştur. Sosyal medyayla ilgili birçok vakada, kullanıcıların bilgileri çalındığında para çaldırmaktan, zihinsel işkenceye kadar birçok nedenden dolayı kullanıcı kayıpları rapor edilmiştir. Bu nedenle Web 3.0, güvenlik hala sağlanırken herkesin KYC olmadan etkinliklere katılabileceği merkezi olmayan bir platform olarak geliştirilmiştir.

Metaverse’de Sahiplik

Metaverse, insanlar arasındaki etkileşimi mesafe kısıtlamasına karşı geliştirmek için tasarlanmış çevrimiçi bir evrendir ve tabii ki merkeziyetsizdir. Kullanıcıların tam mülkiyeti ile NFT’ler, sanal gayrimenkul, mobilya, avatarlar veya kıyafet gibi varlıklarını çevrimiçi olarak temsil etmek için kullanılır. Ayrıca, NFT’ler Metaverse için bir anahtar olarak kabul edilir. Avatarlar, sanal dünyadaki kullanıcılar için temsil görevi görürler.

sandbox 750x375 1

Sonuç Olarak

Web 3.0 bizi, herkesin yüksek etkileşimle dijital varlıklarını kendi kendine saklayabileceği ve tamamen kontrol edebildiği merkezi olmayan bir dünyaya yaklaştırıyor. NFT’ler Web 3.0’ın harika bir uygulaması olarak icat edildi ve şimdi birçok yeni işlevin, özellikle Metaverse’ün anahtarı haline geldiler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala