bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,967.41 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.38 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 560.44 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.28 7.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501547 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467868 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153114 3.69%

Wall Street Kripto Para Yatırımı İçin BitGo’yu Kullanabilecek!

wall street

BitGo, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’ndan (NYDFS) aldığı lisans ile birlikte artık Wall Street devlerine hizmet verebilecek.

Bitgo’nun denetimi altında 30 milyar dolarlık fon bulunuyor. Wall Street devlerinin de katılımıyla bu fon miktarı büyük bir şekilde artış gösterebilir. Bitgo, eyaletin en zorlu mali düzenleyicisi olan NYDFS’den lisans aldığını duyurdu. BitGo’nun almış olduğu bu lisans, artık kurumsal yatırımcıların BitGo aracılığı ile dijital varlık alıp satabileceği anlamına geliyor. 2013 yılında kurulan BitGo, en saygın aracı kurumlardan bir tanesi olma özelliğine sahip.

BitGo 8 senelik geçmişine karşın, yalnızca tek bir bölgede faaliyet gösterebiliyordu. Şirket yalnızca Güney Dakota’dan bir lisans alabilmiş ve faaliyetlerini de bu lisans doğrultusunda sürdürebilmişti. Ancak yeni lisans ile birlikte şirket, Wall Street devleri ile de çalışma fırsatına kavuşacak.

BitGo’nun CCO’su Jeff Horowitz, alınan bu lisans ile birlikte, kurumsal müşterilere kapılarını açtıklarını ifade etti. Horowitz aldıkları destekten de söz etti:

“Lisansı almamızı bekleyen müşterilerimizden, olağanüstü bir sosyal yardım aldık.”

BitGo bu lisansı alan ilk kuruluş değil. Daha önce Gemini, Coinbase, NYDIG, Bakkt, Fidelity ve GMO-Z.com gibi kuruluşlar da bu lisansı almaya hak kazanmışlardı.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala