bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Voyager’ın Binance’e Devri Askıya Alındı

Binance Feed Turkiyede Kullanima Acildi1

Voyager Digital’in Binance‘in ABD birimi tarafından satın alınma işlemi askıya alındı. ABD hükümeti satış için acil durdurma talebinde bulunmuştu.

binancein abd kolu voyager digital varliklarini satin aldi 2

Voyager’in Binance’e Satışı Durduruldu

New York’taki ABD Bölge Mahkemesi, Binance‘in Voyager varlıklarını satın alma işlemini durdurdu. Adalet Bakanlığı, iflas mahkemesinin Voyager‘in Binance’e satışına onay vermesine itiraz etmişti. Hakim Jennifer Rearden, tüm tarafların yazılı sunumlarının ve sözlü tartışmaların dikkate alınarak hükümetin acil önergesinin kabul edildiği bildirildi.

Voyager’in Binance.US tarafından satın alınması 7 Mart’ta onaylanmıştı. Kripto şirketi, 5 Temmuz 2022’de Bölüm 11’de iflas başvurusunda bulunmuştu. ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) de Voyager‘ın iflas planının dolandırıcılık, hırsızlık veya vergi kaçırmaya yol açacağını savunmuştu.

Voyager teminatsız alacaklılar komitesi ise 27 Mart’ya yaptığı Twitter paylaşımında ‘Hükümetin çabalarına agresif bir şekilde karşı çıkmaya devam edeceklerini’ açıkladı. Voyager alacaklarının yüzde 97’si yeniden yapılandırma planını destekliyor. 60 binden fazla yatırımcının şirketten alacağı bulunuyor.

Diğer taraftan ABD’nin emtia düzenleyicisi CTFC, Binance ve şirketin CEO’su Changpeng Zhao’ya dava açtığını açıklamıştı. Kurum, borsanın çeşitli türev kurallarını çiğnediğini iddia etmişti. Binance’in yıllar önce ajansa kaydolması gerektiği ve CFTC’nin kurallarını ihlal etmeye devam ettiğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala