bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,652.32 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.17 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 616.25 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530091 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4733 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152227 0.93%

Voyager Digital’den 3AC’ye Temerrüt Bildirimi

Voyager Digitalden 3ACye Temerrüt Bildirimi

Kripto para piyasalarının son aylarda yaşadığı düşüş, bazı şirketlerin belini büktü. Bazı şirketler çalışanlarında azaltmaya giderken, bazıları sponsorluk anlaşmalarını iptal etti. Bu noktada en çok zarar gören şirketlerden ikisi de Voyager Digital ve Three Arrows Capital oldu. Son olarak Voyager Digital, 650 milyon dolardan fazla olan bir krediyi geri ödeyemediği için Three Arrows Capital aleyhine bir temerrüt bildirimi yayınladı.

Voyager Digital'den 3AC'ye Temerrüt Bildirimi
voyager digital toplu davalar ile karsi karsiya

Voyager Digital’den 3AC’ye 650 Milyon Dolarlık Temerrüt Bildirimi

Yüzde 12’ye varan getiri hizmeti sunan kripto odaklı Voyager Digital, 650 milyon doların üzerindeki krediyi geri ödeyemediği için Three Arrows Capital’a (3AC) temerrüt bildiriminde bulunduğunu açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 15.250 BTC ( yaklaşık 325 milyon dolar) ve 350 milyon USDC borcu üzerinden 3AC olarak bilinen kripto hedge fonu Three Arrows Capital’a bildirimde bulundu. Voyager, müşteri siparişlerini ve para çekme işlemlerini yürütmeye ve yerine getirmeye devam ettiğini söyledi.

Konu hakkında konuşan Voyager Digital CEO’su Stephen Ehrlich şu ifadelere yer verdi:

“Bilançomuzu güçlendirmek için özenle ve hızla çalışıyoruz ve müşterilerin likidite taleplerini karşılamaya devam edebilmek için seçenekleri takip ediyoruz”

Hatırlatmamız gerekirse Singapur merkezli 3AC,  marj çağrılarını karşılayamamasının ardından bu ay pozisyonlarını tasfiye edilmesiyle yüzleşmişti. 2012 yılında kurulan fon, geçtiğimiz ay Terra ekosisteminin ve yerel LUNA token’ının çöküşünün ardından önemli kayıplarla karşı karşıya kalmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala