bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,475.47 4.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,047.73 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 574.54 2.73%
solana
Solana (SOL) $ 142.07 4.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522941 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462388 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137906 6.11%

Vitalik Buterin’den Worldcoin açıklaması

vitalik buterinden worldcoin aciklamasi

Ethereum’un eş kurucusu Vitalik Buterin, OpenAI’nin CEO’su Sam Altman’ın başını çektiği ve WLD tokeni ile gündeme gelen Worldcoin’in iris taramalı kimlik doğrulama sistemine dikkat çekti. Buterin, Worldcoin’in Kişiye Özgü İspat (Proof-of-Personhood – PoP) modelinin potansiyel risklerine yönelik dört kritik konu üzerinde durdu.

Vitalik Buterin, Worldcoin Risklerini Özetledi

Ethereum‘un eş kurucusu Vitalik Buterin, OpenAI‘nin CEO’su Sam Altman’ın liderliğindeki ve bugün WLD tokenini ilk kez duyuran Worldcoin’in iris tarama kimlik doğrulama çözümünün dört potansiyel tehlikesini belirtti.

Buterin, Worldcoin’in Kişiye Özgü İspat (Proof-of-Personhood – PoP) modeli ile bağlantılı olarak gizlilik, erişim, merkeziyet ve güvenlik konularında öne çıkan riskleri belirtti ve bu konularda azaltıcı alternatif bir çözüm sunduğu bir blog yazısı yayımladı.

Özetlemek gerekirse, PoP, merkezi bir otoriteye ihtiyaç duymadan veya kişisel bilgileri ortaya koymadan bir kullanıcının eşsizliğini merkezi olmayan bir şekilde onaylamak için tasarlanmış bir mekanizma olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede kullanım senaryoları, çoklu hesap oluşturmayı, etkinlik biletlerini, airdrop’ları ve DAO oylamalarını engelleyerek Sybil saldırılarını önleme işlevi görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala