bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,343.85 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,574.58 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 588.65 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 186.74 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620246 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647482 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.200676 8.15%

Paylaş

Vitalik Buterin TIME Dergisine Kapak Oldu

vitalik buterin time dergisine kapak oldu

Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin TIME Dergisine kapak oldu. ABD merkezli haftalık haber dergisi, Vitalik Buterin ve Ethereum ile ilgili hazırladığı dosyada çarpıcı mesajlara yer verdi.

“Ethereum’un Arkasındaki Adam Kriptonun Geleceği Hakkında Endişeli” başlığıyla çıkan kapak dosyasında TIME dergisi, Buterin’in görüşlerini açtı. “Kriptodaki en etkili kişi” olarak Vitalik Buterin’i selamlayan dergi, Denver’daki ETHDenver etkinliğini konu aldı. Görkemli geçen etkinlikten, “Buterin Denver’a parti yapmak için gelmedi. İçki içmez veya özellikle kalabalıktan hoşlanmaz. 28 yaşındaki Ethereum yaratıcısı için kutlayacak çok şey yok. Dokuz yıl önce Buterin, Ethereum‘u, para biriminin ötesindeki her türlü kullanım için Bitcoin’in altında yatan blok zinciri teknolojisinden yararlanmanın bir yolu olarak hayal etti.” sözleriyle bahsedildi.

Vitalik Buterin TIME İçin Gelecekle İlgili Görüşlerini Paylaştı

Dosyada Bitcoin‘den sonra ikinci en büyük kripto para birimi haline gelen Ethereum’un serüvenine de yer verildi. Ethereum başta olmak üzere ve kripto teknolojisi için dergide “Visa‘ya rakip olan trilyon dolarlık bir ekosisteme güç verdi.” ifadeleri kullanıldı.

Makalede ilgili kısım şöyle:

“Ethereum, dünya çapında banka hesabı olmayan binlerce insanı finansal sistemlere soktu, sermayenin sınır ötesi serbest akışına izin verdi ve girişimcilere ödeme sistemlerinden tahmin pazarlarına, dijital takas toplantılarından tıbbi araştırmaya kadar her türlü yeni ürünü inşa etmeleri için altyapı sağladı.”

Öte yandan dergi, kapak dosyasında olumsuz denebilecek görüşlerini de sıraladı. Makaledeki dikkat çeken cümleleri doğrudan alıntılayalım:

“İronik olan şu ki, Buterin’in tüm prestijine rağmen Ethereum’un rotadan sapmasını engelleyemeyebilir. Bunun nedeni, onu yalnızca kendi vizyonuna değil, aynı zamanda kurucularının, yatırımcılarının ve sürekli genişleyen topluluğun iradesine de duyarlı, merkezi olmayan bir platform olarak tasarlamasıdır.”

TIME Makalesi, Buterin’in en büyük altcoin olan Ethereum para biriminin lideri olmadığını da belirtti. Buterin’in “herkesin geleceği üzerinde tek taraflı güce sahip olması gerektiği fikrini temelden reddettiğinin” de altı çizildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı. Ulusal çapta yayın yapan organlarda ilk yazılarını 2014’te yayımladı. 2015’te açık öğretim ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladı. Felsefede en çok yoğunlaştığı filozoflar Descartes, Spinoza ve Kant oldu. Prof. Dr. Aliye Kovanlıkaya ile bu filozofların ‘hayal gücü/imagination’ yetisini ele alışlarını ortaya koyan bir Bitirme Ödevi çalışması yaptı. Galatasaray ve Mimar Sinan Üniversitelerinden çeşitli öğrenciler ve Dr. Alber Nahum ile “Spinoza Okuma Atölyesi”nde bulundu. Akademik eğitiminde derinleşmeyle beraber hobilerine zaman ayırmayı ve sosyal hayatı da ihmal etmedi. 2016’nın Kasım ayında öğrenciliği devam ederken medyada profesyonel olarak yer almaya başladı. Dergi editörü olarak çalıştı. İlgi alanları arasına tarihi de ekleyen Hasan Selçuk’un çalışmaları düzenli yayımlanır hale geldi. 2018’de üniversiteyi çift diploma ile bitirdi, Galatasaray Üniversitesi ve Sorbonne Üniversitesi Felsefe bölümlerinden mezun oldu. Aynı yıl tüm zamanların en çok okunan ve takip edilen yazarlarından Yuval Noah Harari ile röportaj yapan Türkiye’deki birkaç gazeteciden biri oldu. Medya ve iletişim üzerine bir kariyer hedefi tasarlayan Hasan Selçuk, sunuculuk ve yeni medya hakkında çeşitli eğitimler aldı. Blokzincir ve kripto varlık dünyasıyla 2019’da tanıştı. Bu zamanlamanın oldukça geç olduğunu fark ederek hızla konu hakkındaki kapsamlı kitapları ve makaleleri zihnine işledi. İnternet yayıncılığının olmazsa olmazları olan SEO, Doğru ve Güvenilir Bilgiye Erişim, E-Ticaret, Şikayet Süreçleri ve Sosyal Medya Uzmanlığı gibi konulardaki eksik bilgilerini tamamladı. 2021’de internet ortamında Dış Haberler Editörlüğü yaptı. Haber, röportaj ve özel dosya gibi işlerini çalıştığı kurumda yayımladı. Felsefi derinlik bulduğu hemen her şeyle ilgilenebilen, derinlemesine araştırma yapmayı ve analiz etmeyi seven Hasan Selçuk, 2022 Şubat’ta Kriptomeda’ya katıldı ve Nisan sonuna kadar Kriptomeda çatısı altındaki yayın kuruluşlarına içerik hazırladı. Hasan Selçuk’un geçmişteki çalışmalarının çoğunluğuna ve Kriptomeda’daki tüm çalışmalarına internetten erişilebiliyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala