bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,592.84 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,225.46 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 604.01 1.56%
solana
Solana (SOL) $ 158.34 3.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547116 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508623 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160942 1.58%

Vitalik Buterin, Ethereum’un PoW Fork’unu Desteklemiyor

Vitalik Buterin Ethereumun PoW Forkunu Desteklemiyor

Ethereum Blockchain ağının kuruluşundan bu yana kullandığı Proof of Work konsensüs yapısını terk etmesi ve Proof of Stake’e geçmek için uyguladığı adımlar, tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu noktada bazı Ethereum madencileri ise Ethereum’un PoS’a geçmesi durumunda PoW’un kullandığı bir çatal yaratılmasını önerdi. Ancak Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin bu çatalın başarılı olacağından şüpheli.

Vitalik Buterin, Ethereum'un PoW Fork'unu Desteklemiyor

Vitalik Buterin’e Göre Ethereum’un PoW Fork’u Başarısızlığa Mahkum

Yakın zamanda Ethereum’un Proof of Stake’e geçişinin ilk adımı olan Merge‘ün yaşanacak olması, birçok kesimi heyecanlandırdı. ancak bazı madenciler bu durumdan hiç memnun değil. Bu madencilerden birine ait olan fork fikri, Ethereum ve Ethereum Classic ile sonuçlanan 2016 çatalına dahil olan popüler Çinli kripto madencisi Chandler Guo’nun aklından çıktı. Yeni ağı “ETH POW” olarak adlandırarak, Ethereum ağını çatallayacağını söylemesinden sonra son iki hafta içinde oldukça popülarite kazandı.

Ancak bu konu Vitalik Buterin‘e göre çok mantıklı değil. Öyle ki Buterin kendisine bu fikir sorulduğunda, “uzun vadeli bir benimsenme yaşamasını beklemiyorum” diye cevap verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala