bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,546.03 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,037.81 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 554.30 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 140.61 2.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517789 3.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48328 4.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151517 0.35%

Vitalik Buterin, Bitcoin Geliştiricisinin PoS Yorumunu Eleştirdi

vitalik buterin bitcoin gelistiricisinin pos yorumunu elestirdi

Geçtiğimiz günlerde Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum’un Proof-of-Work’ten (PoW) Proof-of-Stake’e (PoS) birleşmesinin Ağustos 2022’de gerçekleşeceğini aktarmıştı. Bitcoin geliştiricisi Jimmy Song, PoS hakkında eleştirel bir yorumda bulundu. Vitalik Buterin’den Song’un yorumuna yanıt gecikmedi.

Buterin, Bitcoin Geliştiricisinin PoS Eleştirisine Tepki Gösterdi

Bitcoin geliştiricisi Jimmy Song, “PoS, Bizans generali problemini çözmüyor” şeklinde bir tweet paylaştı. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ise Jimmy Song’a yanıt olarak “Birçok tartışma arasında tek satırlık bir tanımdan ötürü işe yaramadığını söylüyorsan yanlış düşünüyorsun” dedi.

Bitcoin geliştiricisi Jimmy Song, paylaştığı tweet’te Hisse Kanıtı sisteminin (PoS) merkeziyetsiz bir konsensüs sunmadığını dile getirerek şu ifadelerde bulundu:

Hisse Kanıtı Bizans Generali problemini çözmüyor, bu yüzden de merkeziyetsiz bir konsensüs sunmuyor. Bu tweet’i anlamadıysanız, PoS konusunda konuşmak için tamamen yetersiz seviyedesiniz demektir.

vitalik buterin bitcoin gelistiricisinin pos yorumunu elestirdi

Jimmy Song’un bu tweetine karşılık Vitalik Buterin’den yanıt gecikmedi. Buterin tweeti alıntılayarak Song’a şöyle cevap verdi:

Eğer insanların A ve B konusunda yaptığı bir tartışma çok uzun zaman sürmüş ve belli bir kavrama ulaşmışsa, bu konuda matematik, ekonomi ve ahlaki felsefeyi de içine alacak şekilde derin tartışmalar yapılıyorsa ve sen, ‘B, birçok anlama gelebilecek bir cümlede yazanlardan ötürü, çok aptal’ diyorsan, muhtemelen sen yanlış düşünüyorsun.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala