bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.83 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 558.19 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 8.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497947 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462027 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151497 3.90%

Visa, Circle ve Stellar, Fintech Şirketi Tala ile Ortaklık Kurdu

visa stellar ve circle fintech sirketi tala ile ortaklik kurdu

Fintech şirketi Tala, gelişmekte olan pazarlar için ödeme devi Visa, ödeme teknolojisi şirketi Circle ve Stellar Foundation ile ortaklık kurdu.

Bugün yapılan bir duyuruya göre Visa, kripto paraların gelişmekte olan pazarlardaki benimsenmesini artırmak amacıyla Kalifornia merkezli fintech firması Tala ile ortalık kurdu. Tala CEO’su Shivani Siroya, konu hakkında yaptığı açıklamada kripto para birimlerinin farklı yorumcular tarafından da dile getirilen finansal katılım sorununu çözebileceğini ifade etti:

“Visa, Circle ve Stellar Development Foundation’ın vizyonumuzu paylaşmasından ve sadece Tala’nın 6 milyon global müşterisi için değil, bundan yararlanabilecek milyarlarca kişi için bir çözüm üzerinde çalışmak istemesinden ötürü daha fazla heyecanlanamazdık.”

Söz konusu ortaklık, Tala müşterilerine USD Coin (USDC) stablecoin’i ile sınır ötesi ödemeler yapma ve diğer kripto para birimlerini satın alma imkanı tanıyacak. Bununla birlikte Visa, on milyonlarca üye işyerinde USDC harcanabilmesine olanak tanıyacak kartlar da çıkarmayı planlıyor. 

Bankasızlara Erişmek

Dünya Bankası verilerine göre, dünya çapında hala banka hesabına sahip olmayan 1.7 milyardan fazla yetişkin bulunuyor. 

Şirket Tanzanya, Kenya, Meksika ve Hindistan gibi ülkelerde banka hesabı olmayan kişilere küçük teminatsız krediler sunabilmek için 2014 yılında kurulmuştu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala