bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Visa Kripto Kartlarının Kullanımı 2,5 Milyar Dolara Ulaştı

visa musterileri kripto kartlari ile 25 milyar dolarlik odeme yapti

Ödeme devi Visa, kripto para kullanıma ilişkin bilgiler paylaştı. Visa, kripto para bağlantılı kart kullanımına ilişkin verileri açıkladı. Visa’nın CEO’su Al Kelly yaptığı açıklamada, Visa kullanıcılarının, şirketin mali yılının ilk çeyreğinde kripto bağlantılı kartlarla 2,5 milyar dolarlık ödeme yaptığını söyledi.

Visa’nın Kripto Odaklı Kartları Talep Görüyor

Ödeme devi Visa kripto para alanında kendini geliştiremeye devam ediyor. Şirket bugün kripto para bağlantılı kart kullanımına ilişkin verilerini açıkladı. Visa’nın CEO’su Al Kelly analistlerle yaptığı görüşmede; çeyreğe ilişkin rakamın, 2021 mali yılının tamamı için Visa’nın kripto hacminin yüzde 70’ini oluşturduğunu belirtti. 

Visa CFO’su Vasant Prabhu ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bize göre bu, tüketicilerin bir kripto platformunda bir hesaba bağlı bir Visa kartına sahip olmanın fayda gördüğüne işaret ediyor. Bu likiditeye erişebilmenin, satın almaları finanse edebilmenin, harcamaları yönetebilmenin ve bu işlemi sorunsuz bir şekilde yapabilmenin değeri var.

visa kripto kartlarinin kullanimi 25 milyar dolara ulasti

Kelly ise Visa’nın bağlantı, ölçek, tüketici değeri önerileri, kripto teklifleri için güvenilirlik ve güvenlik gibi alanları geliştirmeye devam ettiğini de ekledi.

Bunun yanında şirket kazanç raporlarında, Visa tarafından bu çeyrekte gerçekleştirilen toplam işlemlerin önceki yıla göre yüzde 21 artarak, 47,6 milyar dolar olduğunu belirtti.

Hatırlatmak gerekirse Visa, kripto ürünlerine olan talep artmaya devam ederken finansal kurumların kripto para birimi işlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için küresel bir kripto danışmanlık uygulaması başlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala