bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

VISA, Brezilya Bankalarına Kripto Hizmeti Sağlamayı Planlıyor

visa brezilya bankalarina kripto hizmeti saglamayi planliyor

Dünyanın en büyük ödeme ağı VISA, yakın gelecekte Brezilya‘daki geleneksel bankacılık sistemlerine kripto varlık hizmeti getirmek için çalışmalar yapıyor.

Şirket yetkilileri, kripto ödeme kartlarını piyasaya sürmek için Brezilya’daki çok sayıda kripto varlık işletmesiyle çalıştıklarını söyledi. Yetkililer, Bitcoin ödemelerinin gelecekteki doğrudan entegrasyonunun yolunun açıldığının da altını çizdi.

VISA‘nın Brezilya’daki Yeni İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eduardo Abreu, geleneksel bankaları kriptografik ürünlerle bağlamak için şirketin uygulamalar (API) geliştirdiğini söyledi. Böylece bir bankacılık platformu, doğrudan kripto varlık ve EFT’lere yatırım yapmak için kullanılabilir.

Brezilya’da Kripto Kartları Oluşturma Planları

Ayrıca VISA, kripto para kartları oluşturmak için çok sayıda ulusal firmayla işbirliği yaptığını ortaya koydu. Bunlar arasında, kullanıcıların hesaplarını banka hesapları üzerinden bu hizmetlere bağlamalarına izin veren Zro Bank, Alterbank ve Rippio bulunuyor.

İşletmeler arası blok zinciri de VISA tarafından geliştiriliyor. Bu da firmaların akıllı sözleşmeler kullanarak ödeme yapmalarına yardımcı olacak.

Sağlayıcılar ve tedarikçiler, şeffaflığı artıracak bu sistemi kullanarak ödemeleri ve mevduatları doğrulayabilecek.

Abreu, sistemin bazı müşterileri ile zaten test aşamalarında olduğunu ve firmanın gelecekte bu yönde daha fazla duyuru yapacağını söyledi.

visa brezilya bankalarina kripto hizmeti saglamayi planliyor 2

Ayrıca, VISA kısa süre içinde Brezilya’da doğrudan Bitcoin ödemelerini test etmeye başlayacak. Başka bir deyişle, işlemler Bitcoin’in doğrudan diğer hesaplara gönderilmesini sağlayacak. Bitcoin’i itibari paraya dönüştürmek için bir aracı gerektiren geleneksel kripto kartlarının aksine, bu sistem bir aracı ihtiyacını ortadan kaldıracaktı.

VISA’nın kripto kartı benimsemesinin nasıl gerçekleştiğinin bir göstergesi olarak, Avustralya’daki kripto ödemelerini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için CryptoSpend adlı bir start-up’ı örnek gösterebiliriz. Bu start-up, VISA tarafından kripto ödemelerine izin vermek için fiziksel bir banka kartı kullanmak üzere onaylandı.

Brezilya’nın Büyüyen Kripto Dünyasını Benimsemesi

Genel olarak amaç, kripto para birimlerinin benimsenmesinin arttığı bir ülkede, kripto varlıklar ile mevcut bankacılık sistemi arasındaki boşluğu doldurmak. Abreu, firmanın kripto para tabanlı bir nakit iade planına sahip olduğuna işaret ederek, bu planın müşteri ilişkileri söz konusu olduğunda geleneksel bankalar için harika bir satış noktası olabileceğine inanıyor.

NFT’ler söz konusu olduğunda VISA, Ethereum ağında dijital bir avatar olan Cryptopunk‘u Ağustos ayında 165.000 dolara satın aldı. Abreu ayrıca, NFT projelerinin Brezilya için de işlediğini söylüyor.

Kripto varlıklar söz konusu olduğunda, Temmuz ayında, bir Bitcoin EFT’sini yetkilendirmesinden birkaç ay sonra, Brezilya’nın izleme örgütü, en büyük ikinci kripto varlık olan Ethereum‘un performansını kopyalayan bir ürünü QR Asset Management’ın fonu yönetmesiyle onayladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala