bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,160.80 0.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.40 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 615.80 4.89%
solana
Solana (SOL) $ 185.67 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628704 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651934 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214269 1.03%

Vertcoin (VTC) Nedir?

pexels joseph hamach 745821 2

Vertcoin (VTC) kripto para madenciliğini herkes için ulaşılabilir hale getirmeyi hedefleyen bir blockchain projesidir. Lider kripto para Bitcoin (BTC) ve popüler altcoin’lerden Litecoin’e (LTC) benzer bir yapıya sahip olan Vertcoin, farklı bir konsensüs algoritmasından faydalanıyor. Bu algoritma madenciliğin ASIC’lere karşı dirençli olmasını sağlıyor.

vertcoin nedir

Bitcoin (BTC) ağı üzerinde madencilik faaliyetlerinde bulunmak herkesin erişebileceği bir aktivite olarak başlamıştı. Bitcoin madenciliği yapmak için bir kullanıcının bunu istemesi eskiden yeterli oluyordu. Bunun için kullanıcıların tek yapması gereken bilgisayarlarının sağladığı işlemci gücünü Bitcoin ağındaki bloklara yansıtmaktı. Paragrafın gidişatından sonunda bir “ancak” ifadesinin geleceğini anlaşmış olmalısınız. Ancak Bitcoin madenciliği, daha çok kullanıcı ağa dahil oldukça ve ağa yansıtılan işlemci gücü arttıkça eskiden olduğundan daha zor hale geldi. Bitcoin bloklarının zorluk seviyesi arttı. Bununla birlikte kazılan BTC miktarı arttıkça blok ödülleri de azaldı. Bu durum madencilerin ağ tarafından ihtiyaç duyulan hash gücünü sağlayabilmek için yeni madencilik cihazlarına başvurmaları sonucunu doğurdu. Eskiden basit bir ekran kartının yapabildiği BTC madenciliği şimdilerde karmaşık ASIC cihazlarının gerçekleştirebildiği bir eylem haline dönüştü.

Bitcoin madenciliğinin karmaşık cihazları gerektirmesi isteyen her kullanıcının bu faaliyeti gerçekleştirmesini mümkün olmaktan uzağa taşıdı. Bitcoin bloklarını çözebilmek için gerekli olan ekipmanlar bir hayli masraflı olabiliyor. Bu gerçeklerin sonucunda ekosistemde madencilik çiftlikleri adı altında büyük oluşumların oluşturulduğuna şahit oluyoruz. Bu çiftliklere yatırım yapan kullanıcılar, yatırımları nispetinde kar elde ediyor. Ancak bu yolla yapılan madenciliğin kullanıcıları tatmin etmediği ya da tam anlamıyla madencilik olarak algılanmadığı ifade ediliyor. Vertcoin (VTC) projesi, kripto para madenciliğinin eskiden olduğu gibi herkes için mümkün olabilmesini hedefleyen bir teşebbüs olarak dikkatleri çekiyor. Peki nedir bu Vertcoin? Ne tür bir yapıya sahip ve ne şekilde faaliyet gösteriyor. İçeriğin devamında bu sorulara yanıt arayacağız.

Vertcoin (VTC) ne zaman çıktı?

Vertcoin (VTC) projesi 2014 yılında alternatif bir Proof of Work (iş kanıtı) blockchain’i şeklinde başlatıldı. Madenciliğin eski günlerindeki haline dönüştürülmesini hedefleyen Vertcoin (VTC), ASIC madenciliğinin olmadığı bir madencilik ekosistemi meydana getirmek istiyor. Proje için ihtiyaç duyulan fonun toplanması için herhangi bir ilk coin arzı (ICO) etkinliğinin düzenlenmediğini görüyoruz. Bunun nedeni ekibin hiç kimseye VTC coin’leri önceden sunmak istememesi olarak belirtilmiş. Vertcoin yola çıktığı ilk günden itibaren projenin yol haritasını başarıyla takip etti ve kullanıcılarını kripto para madenciliği dünyasıyla buluşturdu. VTC’nin kripto ekosistemine de yeni kullanıcılar kazandırarak canlılık kattığı söylenebilir. Vertcoin ağı, madenciliğin sürekli artan güçlük seviyesine savaş açarak kullanıcılarına yenilikler sunuyor.

Vertcoin

Vertcoin (VTC) Fiyatı Nedir?

Vertcoin ağınında işlem gören VTC’lerin fiyatına ilişkin güncel veriler aşağıda yer alan başlıklardan kontrol edilebilir. VTC fiyatını gösteren grafik incelendiğinde kripto para piyasasının genel seyrine riayet eden bir tablo karşımıza çıkıyor. Bu da Vertcoin’in bazı ender zamanlar dışında piyasadan pek ayrışmadığı anlamına geliyor. Yine de VTC/USDT grafiğinin diğer kripto paralar göre daha oynak göründüğünü değerlendirebiliriz. Vertcoin whitepaper dosyasına göre piyasaya toplamda 84 milyon VTC sürülecek. Bu miktarın şimdiye dek %74’ü dolaşıma dahil edilmiş. Bu da halen kazılması gereken yaklaşık 22 milyon VTC’nin bulunduğuna işaret ediyor. Yani dolaşımdaki VTC coin’ler 62 milyon civarında. Birkaç platformda alınıp satılan VTC’lerin ulaştığı işlem hacmi ise çok fazla dikkat çekici değil.

Vertcoin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Vertcoin 1,99 TL TL’den işlem görüyor. Vertcoin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Vertcoin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

Vertcoin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Vertcoin $ 0.061315 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Vertcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 9.78 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Vertcoin yılın en düşük seviyesini ise 0,00634731 dolarla belirledi.

VTC

Vertcoin (VTC) Nasıl Çalışmaktadır?

Vertcoin ağı teknik olarak BTC ya da LTC’nin sahip olduğu altyapıyı kullanıyor. ASIC madenciliğine karşı geliştirilen Vertcoin ağında hemen hemen herkesin madencilik yapabilmesine imkan sunulacak. Lyra2re (V2) adı verilen bir konsensüs algoritmasını kullanan Vertcoin ağında her iki buçuk dakikada bir blok meydana geliyor. Bloklar için ödenen teşvikler bu verilere göre her 4 yılda bir yarılanıyor. Madencilerin her 50 bloktan sonra ödül alabildiğini görüyoruz.

Esasında Vertcoin tıpkı Bitcoin gibi bir tür eşten eşe değer paylaşım platformudur. VTC’nin kullanıcılarına farklı olarak sunduğu hizmet ise ASIC’lere gerek kalmadan madencilik faaliyeti yapabilme kabiliyeti. Platformda yalnızca bir tık ile madencilik yapabilmeye imkan sunuluyor. Vertcoin’in, Litecoin ağında gerçekleşen bir fork’lanmayla işlemlerine başladığını da ifadelerimize ekleyelim.

Vertcoin (VTC) Nasıl Satın Alınır?

Vertcoin ağının kripto parası VTC coin’ler birkaç kripto para borsası üzerinden alınıp satılabilir. Bu borsalar arasında Bitterx, CoinEx ya da Bitvavo gibi isimler yer alıyor. Henüz çok fazla borsada yer almadığını gördüğümüz VTC’lerin gelecekte Binance ya da Coinbase gibi büyük platformlarda listelenebileceği ihtimali bulunuyor. Tabi bu ihtimal VTC’nin o platformlarda eninde sonunda yer alacağı anlamına gelmiyor. Piyasanın gidişatına ve kullanıcıların tercihlerine göre VTC’lerin geleceğinin şekilleneceği ifade edilebilir. Kripto para yatırımları oldukça ciddi araştırmaların üzerine oturtulmalıdır. Kullanıcıların kulaktan dolma bilgilerle ya da eş dosttan aldıkları tavsiyelerle yaptıkları yatırımlar genellikle hüsranla sonuçlanabiliyor. Bu nedenle kullanıcıların yatırımlarının getirdiği risklerin farkında olması öneriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala