bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Venom Foundation, Halka Açık Testnet’ini Yayınladı 

venom

Yenilikçi ve yüksek ölçeklenebilirliğe sahip blockchain altyapısı test için geliştiricilerle buluşuyor. Abu Dhabi Global Market (ADGM) dışında faaliyet gösteren layer-1 blockchain’i Venom, bugün halka açık Testnet’ini resmi olarak duyurdu. Bu duyuru; Venom’un yol haritasında önemli bir başarıya işaret ediyor. Testnet lansmanı ile birlikte Venom, büyüyen ekosisteminin bir parçası olarak kendi bünyesinde geliştirdiği birçok merkeziyetsiz uygulamayı da tanıttı.

Testnet tasarımı; hem ekosistem kullanıcılarına hem de geliştiricilere uygun olarak karşımıza çıkıyor. Testnet geliştiricilerin dApp’leri ve blockchain protokollerini test etmelerini ve hatalarını bulmalarını sağlarken, kullanıcıların bu dApp’leri ilk elden deneyimlemelerine olanak tanıyor. Yani aslında programın amacı, ekosistem içinde yenilikçiliği ve topluluk oluşturmayı teşvik etmek. 

Geliştiriciler ve kullanıcılar, test ağını iki basit adımda deneyebilirler. İlk olarak, Venom Wallet’ı Apple App Store veya Google Play Store aracılığıyla mobil cihazlara ya da Google Chrome uzantısı olarak indirilebilir. İkinci olarak, kullanıcılar ücretsiz bir test ağı tahsisi talep ederek Venom ekosistemini test etme yolculuklarına başlayabilir. 

Ekran Resmi 2023 04 25 16.23.38

Venom Foundation Konseyi Başkanı Peter Knez konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

“Yaklaşan ana ağ lansmanımıza doğru önemli bir adım olan Venom’un halka açık test ağının lansmanını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Son derece ölçeklenebilir ve güvenilir asenkron blok zincirimizle, geliştiricilerin yenilikçi dApp’ler oluşturabileceğinden ve kullanıcıların bunları ilk elden deneyimleyebileceğinden eminiz”

Bunun yanında geliştiriciler, 100k TPS’de ultra yüksek hıza ve ölçeklenebilirliği ve ağ güvenilirliğini artıran dinamik bir parçalama özelliğine sahip asenkron Venom blok zinciri üzerinde inşa etme konusunda ellerini deneyebilecek. 

Venom ayrıca geliştiricileri inşa etmeye başlamak için gerekli araç ve bilgilerle donatmak üzere bir geliştirici dokümantasyonu havuzu oluşturdu. Venom’un ağı birlikte çalışabilirliği artırarak geliştiriciler için uygun bir araç haline getiriyor. Ayrıca Venom’un düşük işlem ücretleri de onu küresel benimseme için kullanıcı dostu kılıyor.

“Birçok dApp Test Ağında Görücüye Çıktı”

Birçok dApp, Venom test ağında ilk kez görücüye çıkacak. Kullanıcılar işlem yaparak, yerel Venom cüzdanını test edecek ve çok daha fazlasını yaparak bunları test edebilecek.  

  1. Venom Wallet
  1. Venom Scan
  1. VenomPools 
  1. Venom Bridge
  1. Venom Stake
  1. Web3.World
  1. WeUp
  1. NFT Mint
  1. Oasis.Gallery

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala