bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,537.83 0.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,184.42 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 604.53 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 155.86 2.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550924 2.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513972 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158914 1.78%

Venezuela’da Kripto Para Ödemelerinin Popülaritesi Artıyor

Venezuelada Eşler Arasi Ödemelerin Popülaritesi Artiyor

Venezuela, Latin Amerika’da 2021’deki kripto para birimi patlamasından yararlanan ülkelerden birisi. Ciddi bir ekonomik krizin ulusal para biriminde aşırı enflasyona yol açmasının ardından, Latin ülkesi önemli ölçüde kripto tabanlı P2P ödemelerine bel bağlamış durumda.

kripto para piyasalarindaki durum ne

Venezuela’da Eşler Arası Kripto Ödemeleri Sıklıkla Kullanılıyor

Kripto para piyasası, yenilikçi, merkeziyetsiz ve Venezuela’nın da aralarında bulunduğu ekonomik olarak istikrarsız ülkelere binlerce fırsat sunduğu için bir devrim olarak görülüyor. Öyle ki Venezuela da ekonomisinin düşüşte olduğu düşünüldüğünden, kripto piyasasına çok sıkı sıkıya sarılan ülkeler arasında yer alıyor.

Kriptonun Venezuela’daki yerel para birimi olan Bolivar Soberano’dan daha önemli olduğu bu standartlar kapsamında, ulusal bölgede halk kriptoyla ödemeye teşvik ediliyor. 

Chainalysis ayrıca vatandaşların kripto para birimlerindeki ödemeleri işlemek için Binance, Valù ve Reserve gibi aracıları kullandığını belirtti.

Ek olarak raporlar, birkaç Venezuela şirketinin kriptoları bir ödeme yöntemi olarak kullanmayı kabul ettiğini gösteriyor. Bu şirketler ise çoğunlukla Bitcoin (BTC), USDT ve DASH kullanıyor.

Son olarak 2021’den itibaren Venezuelalılar için yalnızca kriptolarla P2P ödemeleri değil, aynı zamanda yüksek kâr vaat eden NFT ve oyna-kazan oyunları da oldukça önemli bir konum sahip olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala