bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,041.77 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,532.56 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 184.79 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.612522 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640479 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211605 5.88%

Venezuela, Ulusal Kripto Birimini Mercek Altına Aldı

venezuela dijital bolivari ekimde piyasaya suruyor

Kripto para sektörü ABD merkezli bankaların iflas etmesinin ardından hareketli günler geçirmeye başladı. Birçok ülke de kripto para birimleri ile ilgili olan çalışmalarını gözden geçirmeye başladı. Çıkan son haberlere göre; Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, yayınlanan bir kararname ile Kripto Varlıkların Ulusal Denetiminin yeniden düzenlendiğini duyurdu.

Venezuela, Ulusal Kripto Birimini Gözden Geçiriyor

Amerika Birleşik Devletleri Federal Deposit Insurance Corp.’un Venezüella versiyonu olan Fondo de Garantía de Depositos y Protección Bancaria’nın başkanı olarak görev yapmış avukat Anabel Pereira Fernández başkanlığındaki yeni bir kurul yeniden yapılanmaya liderlik edecek. Diğer yöneticiler arasında Héctor Andrés de yer alıyor.

Ayrıca kararname, yeniden yapılanma için daha fazla ayrıntı veya belirli nedenler sağlamadan, kurulun İspanyolca’da Sunacrip olarak bilinen kripto departmanı için sonraki adımları planlayacağını söylüyor. Maduro yönetimi, hareketin diğer nedenlerin yanı sıra ülke vatandaşlarını ekonomik yaptırımların olumsuz etkilerinden korumayı amaçladığını iddia ediyor.

Yeni kurul yapısı, 2018’deki başlangıcından bu yana bakanlığı yöneten Joselit Ramirez’i dışarıda bırakıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala