bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,110.44 2.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,207.36 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 601.62 0.60%
solana
Solana (SOL) $ 154.12 2.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529079 3.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481718 5.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155406 3.94%

Velodrome Saldırganı Ekip Üyesi Çıktı

velodrome saldirgani ekip uyesi cikti

Bir ticaret ve likidite piyasası olan Velodrome, geçtiğimiz haftalarda hacklenmişti. Velodrome yapılan saldırı sonrasında çalınan 350.000 doların geri alındığını açıkladı.

Velodrome Saldırganı Ekip Üyesi Gabagool Çıktı

Ticaret ve likidite piyasası olan kripto şirketi Velodrome Finance, 4 Ağustos 2022’de çalınan 350.000 dolarlık varlığın geri alındığını açıkladı. Hack saldırısı sonrasında yürütülen iç soruşturmalar, sözde Gabagool takma adını kullanan önde gelen bir ekip üyesinin de hack saldırısına dahil olduğunu gösterince bu geri almaya topluluk tarafından pek sevinilemedi.

velodrome saldirgani ekip uyesi cikti 2

4 Ağustos 2022’de Velodrome’un maaşlar gibi fonları işletmek için ayrılmış yüksek değerli cüzdanlarından biri, şirketin hazine multisig cüzdanına aktarılmadan önce 350.000 doları boşaltılmıştı. Saldırı sonrasında yürütülen iç soruşturmada, saldırganın kimliği belli oldu ve bu sayede şirketin çalınan tüm varlıkların geri almasını sağladı. Velodrome’un resmî açıklamasında, “Hayal kırıklığı ile birlikte, hack saldırısında bulunan ve varlıklarımızı çalan kişinin takım arkadaşımız Gabagool olduğunu öğrendik.” ifadesini kullandı.

Yapılan bu açıklama sonrasında pek çok topluluk üyesi önde gelen kodlayıcıya destek çıkarken, Gabagool söz konusu olayda kendisinin hatalı olduğunu belirtti. Yapılan bu açıklama sonrasında kendisini ifade eden bir paylaşım yapan Gabagool, kendisini bu hack saldırısına iten olayları sıraladı. Velodrome’un en büyük hatası, cüzdanının özel anahtarının sahipliğini Gabagool da dahil olmak üzere beş kişiye vermek olarak görülüyor. Son olarak Gabagool açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Söylenecek fazla bir şey yok. Son derece aptalım, kendimde inanılmaz derecede hayal kırıklığına uğradım ve yasal olarak başıma gelecek sonraki adımlardan emin değilim.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala