bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,897.00 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.40 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 186.66 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628091 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652253 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223934 22.51%

VeChain, Dijital COVID-19 Aşı Sertifikası İçin San Marino ile Ortaklık Kurdu

vechain dijital covid 19 asi sertifikasi icin san marino ile ortaklik kurdu

VeChain Foundation, dijital COVID-19 aşı sertifikası vermek için San Marino Cumhuriyeti ile ortaklık kurdu. Çözüm, 16 Haziran’da yasayla onaylandı.

Aşı sertifikalarının eNFT’ler aracılığıyla verileceği duyuruldu. eNFT, kurumsal NFT (Enterprise Non-Fungible Token) anlamına geliyor ve VeChainThor blokzincirine dayalı bir tür dijital varlığı temsil ediyor. Bu sertifika, vatandaşların aşılama durumunu, geçmişte enfekte olup olmadığını veya test yapıldığında sonucun negatif olup olmadığı gibi bilgilerini içerecek. 

VeChain Foundation tarafından sağlanan verilere göre, her sertifika ilk dozun ardından 1 hafta 15 gün boyunca geçerli olacak. Kişi aşının ikinci dozunu almışsa ise sertifika bu sefer 9 ay geçerli olacak. San Marino İnovasyon Başkanı Lorenzo Spadoni gelişme hakkında şunları söyledi:

“San Marino Dijital COVID-19 Sertifikası, ülkeyi Avrupa Birliği tarafından kullanılan teknolojik standartlarla uyumlu hale getiren, birlikte çalışabilirliği garanti eden ve aynı zamanda blokzinciri teknolojisine dayalı bir “evrensel” sertifikasyon yöntemi ekleyen önemli bir araçtır.”

VeChain CEO’su Sunny Lu ise uygulamanın mükemmel bir kurumsal NFT örneğini temsil ettiğini söylüyor:

“Dijital COVID-19 Sertifikası mükemmel bir kurumsal NFT örneği ve hükümetin COVID-19 ile mücadelede zemin kazanmasına yardımcı olacak yeni bir çözüm.”

Haber, toplulukta ilgiyle karşılandı ve blokzincirinin ilk büyük ana akım benimsenmesi olarak yorumlandı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala