bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,049.16 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.99 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 561.18 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 143.24 3.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512284 5.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.491801 11.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155422 5.71%

VC’ler, Blockchain ve Yatırım Dünyası | Kripto Meydanı

Kasım ayında dördüncüsü düzenlenen Kripto Meydanı’nda VC’ler, blockchain ve yatırım dünyası konuşuldu. Kıvılcım Harika Ertunç’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Aziz Dostgül, Gizem Sezer ve Kerem Gürbilek konuşmacı olarak yer aldı.

Nelerden Bahsedildi?

Sektörün gelişimine dair soruları yanıtlayan Boğaziçi Ventures Büyüme Fonu Yöneticisi Gizem Sezer, erken aşamada yatırımlara öncelik verdiklerini şu sözlerle açıkladı:

“Yatırım yaparken öncelikle pek çok şeyi analiz edip, komiteye sunuyoruz. Amacımız erken aşamada yatırım yapmak oldu. Önemli olan yatırımda kurucunun deneyimi ve azmi.”

Piyasayı iyi şekilde analiz etmenin önemine değinen Sezer, “Regüle bir fonuz ve SPK’dan iznimiz var. Piyasayı iyi analiz edip o şekilde odaklanmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kripto saklama hizmeti sunuyoruz. Şu zamana kadar kötü bir yorum almadık.” dedi.

“Her Fırsatı Değerlendirmeye Özen Gösteriyoruz”

Fintech sektöründeki değişimleri değerlendiren Logo Ventures Yatırım Yöneticisi Kerem Gürbilek, şirket olarak yatırım yaparken ana odaklarının Fintech ve DeFi olduğunu belirtti. Gürbilek, ayrıca ayı piyasası dönemlerinde azalan yatırımcı iştahının sermayesi olan ve erken aşama yatırımlar yapan yatırımcıları etkilemediğini söyledi. Bu durumun doğru girişimci ve projelere yatırım yapmak için uygun fırsatlar yaratabildiğini kaydetti ve ekledi:

“Web3 yatırımlarında ana odağımız bilgi birikimimizin daha yoğun olduğu ve katma değer yaratabileceğimizi düşündüğümüz DeFi tarafında oluyor. Görüştüğümüz ve iletişim kurduğumuz insanlar da genellikle bu alandan. Bunun dışında global bir vizyona ve güçlü kurucu ekiplere sahip her fırsatı değerlendirmeye özen gösteriyoruz.”

Şirketler Yalnızca Bir Araç

Erken dönem yatırımların öneminin anlatıldığı Kripto Meydanı’nda, TechOne ve TwoZero Ventures Yatırım Yöneticisi Aziz Dostgül de konuşmacılar arasındaydı. Nitelikli yatırımcıların olduğunu söyleyen Dostgül, yatırım yaptıkları şirketlerin birer araç olduğunun altını çizdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala