Vauld, Alacaklı Korumasını Bir Kez Daha Uzattı

vauld alacakli korumasini bir kez daha uzatti

İflas eden kripto kredi kuruluşu Vauld, alacaklı korumasını bir kez daha uzattı. 325 milyon doların üzerinde borcu bulunan şirketin daha fazla uzatma için başvuru yapmayı planladığı ifade edildi. Nexo ile satın alma görüşmeleri suya düşen şirketin, yeniden yapılandırma kapsamında iki seçeneği değerlendirdiği de kaydedildi.

Vauld, Alacaklı Koruması Yine Uzattı

Singapur Yüksek Mahkesi’nin kararına göre Vauld, alacaklı korumasını bir kez daha uzattı. Böylece şirket, mali sorunlarını hafifletebilmek için 24 Mart’a kadar zaman kazanmış oldu. Şirkete yönelik koruma kararı yarın sona eriyordu. Vauld, 28 Nisan’a kadar koruma talebinde bulunmuştu.

Şirketin nisan ayında yeni bir uzatma başvurusu yapmayı planladığı bildirildi. Diğer yandan Vauld alacaklıları, şirketin mahkeme kararıyla tasfiye edilmesini istiyor. Vauld’un alacaklılarına 325 milyon doların üzerinde borcu var. Şirketin mali açığı ise 65 milyon doları aşıyor.

vauld alacakli korumasini bir kez daha uzatti2

Yeniden Yapılandırma Kapsamında İki Plan Değerlendiriliyor

Geçen yıl çekim işlemlerini durduran Vauld, rakip şirket Nexo ile satın alma görüşmeleri yapıyordu. Görüşmeler ocak ayında tıkanmıştı. Nexo‘dan yapılan açıklamada, Vauld CEO’sunun alacakların çıkarlarını göz önünde bulundurmadığını açıklamıştı. Vauld ise Nexo’nun ödeme gücünü kanıtlayabilecek yeterli bilgi sunmadığını bildirdi.

Vauld‘un yeniden yapılandırma kapsamında iki plan üzerinde durduğu belirtiliyor. İlk plan kapsamında şirket fonlarının yönetim altına alınması bulunuyor. Diğer bir seçenek ise şirket fonlarının yönetilen bir tasfiye alacaklılara dağıtılması olduğu ifade ediliyor. Konuya yakın kaynaklar, şirketin tasfiyeyi içeren plana daha yakın olduğunu ifade ediyor.

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
541.454,92 TL 2,00%
ethereumETH/TRY
34.467,09 TL 3,30%
tetherUSDT/TRY
19,24 TL 0,38%
bnbBNB/TRY
6.499,98 TL 2,51%
usd-coinUSDC/TRY
19,16 TL 0,37%
xrpXRP/TRY
8,80 TL 19,52%
cardanoADA/TRY
7,28 TL 13,46%
dogecoinDOGE/TRY
1,45 TL 5,81%
staked-etherSTETH/TRY
34.465,56 TL 3,55%
matic-networkMATIC/TRY
22,00 TL 4,72%
Bağlantıyı kopyala