bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,465.88 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.12 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 588.62 1.14%
solana
Solana (SOL) $ 188.22 3.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621071 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646991 1.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217493 11.36%

Varlık Yönetim Şirketi BlackRock Blockchain ETF’si Başlattı

Varlik Yönetim Şirketi BlackRock Blockchain ETFsi Başlatti

Kripto sektörü giderek daha popüler ve güçlü bir hâle geliyor. Şirketler kripto şirketlerine olan yatırımlarını artırırken, kripto sektöründe olan şirketler ise yeni ürünler ile daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmak için rekabet ediyor. Son olarak dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden birisi olan BlackRock, yatırımcıların doğrudan kriptoya yatırım yapmadan erişebilecekleri Blockchain ve kripto para odaklı iShares borsa yatırım fonunu (ETF) listeledi.

Varlık Yönetim Şirketi BlackRock Blockchain ETF'si Başlattı

BlackRock Blockchain ETF’sini Piyasaya Sürdü

iShares Blockchain ve Tech ETF’si (IBLC) için başvuru, aslında Ocak ayında SEC’e sunuşmuştu. Son olarak başlatılan bu ETF’nin izleyeceği firmalar arasında Bitcoin madencileri Marathon Digital Holdings (yüzde 11.19) ve Riot (yüzde 10.41) ile kripto hizmetlerini ilk kez 2020’de başlatan ödeme devi PayPal yer alıyor. 

Ancak ETF, ana odak olarak ABD merkezli kripto borsası Coinbase‘e odaklanıyor (yüzde 11.45).

Konuyla alakalı olarak BlackRock tarafından yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

“Blockchain teknolojisi, kişisel verilerin bağımsızlığına ve kontrolüne izin verirken, milyarlarca banka hesabı olmayan tüketicinin finansal katılımını sağlıyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala