bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

Valkyrie, Bitcoin Vadelilerine Bağlı Bir ETF İçin Başvuruda Bulundu

valkyrie bitcoin vadelilerine bagli bir etf icin basvuruda bulundu

Geçen hafta, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin vadeli işlemlerine bağlı borsada işlem gören ürünlere (ETF) özel ilgi gösterdiğini belirtti.

Bu konuşmanın ardından, birkaç şirket sadece bu tür ürünler için başvuruda sunmaya başladı ve varlık yöneticisi Valkyrie de bunu yapan son şirket oldu.

11 Ağustos tarihli ve SEC’e sunulan bir taslak izahnamede “Fon doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmayacaktır. Normal şartlar altında Fon, Fon tarafından tutulan vadeli işlem sözleşmelerinin altında yatan Bitcoin’in toplam nominal değerinin, Fonun net varlıklarının %100’üne mümkün olduğunca yakın olması için bir dizi Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi satın almaya çalışacaktır” ifadeleri yer aldı.

Valkyrie, spot Bitcoin ETF izhahnamesini Nisan ayında sundu. Ancak diğerleri gibi, SEC mevcut başvuru grubunu bekletmeye devam ediyor. Valkyrie, Haziran ayındaki bir finansman turunda 10 milyon dolar toplamıştı.

ProShares, Invesco ve Salı günü itibariyle VanEck, Gensler’in konuşmasından ardından Bitcoin vadeli işlemlerine bağlı ETF’ler için SEC’e başvuruda bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala