bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,608.51 2.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,004.32 2.24%
bnb
BNB (BNB) $ 544.09 0.14%
solana
Solana (SOL) $ 130.92 5.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489667 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445465 2.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144792 7.63%

Valkyrie 700 Milyon Dolarlık Protokol Hazinesi Tutuyor

valkyrie 700 milyon dolarlik protokol hazinesi tutuyor

Kripto para dünyasında özel şirketlerin rolü hızla artıyor. Grayscale ve Valkyrie Investments gibi şirketler ise bu alandaki ürünlerini genişletmek için çalışmalarını yürütüyor. Son olarak Valkyrie Investments, NEM ve Symbol protokolünün 700 milyon dolarlık token hazinesini denetleyeceğini açıkladı.

Zincir içi verilere göre 25 Ocak’ta resmileştirilen çoklu imza onayı, kriptonun iki farklı köşesi arasındaki işbirliğinin erken bir örneği konumunda.

valkyrie 700 milyon dolarlik protokol hazinesi tutuyor 1

Valkyrie NEM ve clerinin Hazinesini Denetleyecek

Valkyrie özellikle ETF haberleri ile aşina olduğunuz bir şirket. Kısa bir süre önce Bitcoin madencilik ETF başvurusu ile gündeme gelen Valkyrie Investments, son olarak NEM ve Symbol’ün Valkyrie’ye dijital varlık hazinelerini emanet etmesi ile gündeme geldi.

Şirket, yaklaşık 3 milyar NEM token’ı (mevcut fiyatlarla yaklaşık 295 milyon dolar) tutan çok imzalı bir akıllı sözleşmeyi de kontrol edecek. Valkyrie, dört imza yuvasını kontrol ederken ve ana katkıda bulunan Jaguar, Hatchet ve Gimre diğer üçünü kontrol etmekte. 

Gerçekleşecek operasyonlar için ise beş imza gerektiğini belirtelim.

Katkıda bulunan Hatchet, konuyla alakalı olarak verdiği bir demeçte, NEM ve Symbol’ün hazine yönetimi sorunlarının “biraz geçmişine” sahip olduğunu belirtti. Hatchet açıklamasında şunlara değindi:

“Valkyrie gibi bir şirket ile ortaklık yapmak, topluluğun ikinci yönetim grubuna sahip olmasını sağlamaya gerçekten yardımcı oluyor ve bu fonların gerçekten NEM ve Symbol topluluğunun yararına kullanıldığından emin oluyor.”

Valkyrie CEO’su Leah Wald konuyla alakalı olarak verdiği röportajda şu ifadelere yer verdi:

“Bir DAO ve protokol hazinesi ile varlık yöneticisi olarak çalışan tek şirket olduğumuzu düşünüyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala