bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,437.87 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.77 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 590.17 2.55%
solana
Solana (SOL) $ 187.35 0.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622166 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648957 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.199431 8.35%

Paylaş

Uzmanlar Merkez Bankalarına Enflasyon Riskini Azaltmak İçin Dijital Para Birimlerini Öneriyor

Uzmanlar Merkez Bankalarina Enflasyon Riskini Azaltmak Icin Dijital Para Birimlerini Oneriyor

Doğu süper gücü, enflasyon korkusu ile birlikte; ülkenin dijital para biriminin piyasaya sürülmesinden önce ABD doları kaynaklı enflasyon riskini azaltıyor.

Yerel haber kuruluşu Global Times’a göre; Çin’in ABD Hazine bonolarının mevcut 1 trilyon doları aşan seviyeden, 800 milyar doların altına düşmesi muhtemel.

Riski azaltmanın önemli bir nedeni de, ülkenin Merkez Bankası tarafından rekor miktarda ABD doları basılması ve yatırımcılar ile merkez bankaları arasında yakın enflasyon korkusuna yol açmasıdır. Rapora göre bir diğer neden de ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin yönetimine yönelik tekrarlanan saldırıları.

Şu anda Çin, dünyanın en büyük ikinci ABD borcu sahibidir ancak son yıllarda ABD tahvillerini azaltmaktadır. Yalnızca 2020’nin ilk yarısında Çin, tahminen 106 milyar dolar değerinde ABD tahvili sattı; bu 2019’a göre %3,4 düşüş.

Çin’deki Şangay Üniversitesi’nde profesör olan Xi Junyang, Çin’in ABD tahvillerini 1 trilyon dolardan 800 milyar dolara düşürme yolunda ilerlediğini söyledi. Ancak “Çin, askeri bir çatışma gibi uç bir durumda, tüm ABD tahvillerini satabilir.” diye de ekledi.

Bitcoin eleştirmeni ve altın yatırımcısı Peter Schiff, tweet atarak durumu kabul etti:

“Benim hissim, Çin’in enflasyon riskini çok daha fazla azaltacağı yönünde. Diğer ülkelerin de aynı şekilde davranması muhtemeldir.”

Schiff, “Bu, Fed’in çok daha büyük miktarda para basmaya ihtiyaç duyacağı ve Amerikalıların bunu gerçekten ödemeye hazır olması gerektiği anlamına geliyor.” dedi.

Yuan’ın Yükselişi

Raporda, diğer birçok ülkenin de ABD doları varlıklarına olan bağımlılığı azaltmak için döviz rezerv varlıklarını çeşitlendirebileceğini belirtildi. Bu durum, ABD borcunun neden olduğu potansiyel riskleri en aza indirme çabasını beraberinde getirecektir.

Çin’in yaklaşan dijital yuanı, dolara bir rakip olacak. Resmi olarak Dijital Para Birimi Elektronik Ödemesi olarak adlandırılan, bu tamamen dijital sistemde Çin uluslararası ticareti artırırken, yuan’ın erişilebilirliğini ve hesap verebilirliği de artacak.

Uzmanlar, dijital yuan’ın ABD dolarının dünyanın rezerv para birimi statüsünü tehdit edebileceğini zaten söylediler. Şimdi lansman için hazırlandığına göre, Çin artık ABD dolarına ihtiyaç duymayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala