bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,350.78 0.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,261.23 2.70%
bnb
BNB (BNB) $ 611.72 0.88%
solana
Solana (SOL) $ 157.48 1.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544122 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496346 4.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161099 1.51%

Utah Valisi Dijital İnovasyon Yasasını Onayladı

utah valisi dijital inovasyon yasasini onayladi

Dünya genelinde blockchain yenilikleri hızla benimsenmeye devam ediliyor. Utah valisi Spencer Cox, blockchain oluşturmak için yasayı onayladı. Onaylanan yasa blockchain ve kripto paralar için görev oluşturmayı mümkün hale getiriyor. Utah’ın Dijital İnovasyon Yasası üç yıldan uzun bir süredir tartışılıyordu.

Utah Kripto Endüstrisi İçin Yeni Bir Dönem Başlattı

Yeni yasa ile birlikte Utah blockchain ve kripto gibi konularda yeni düzenlemeler için sektörün teknolojilerinden yararlanacak. Tasarının bazı bölümlerindeki işlemler teknik çalışma grubu ile gerçekleştirilecek. Yeni yasa ile çeşitli blockchain ağlarının hızlandırılması amaçlanıyor ve bu sayede çeşitli girişimlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması amaçlanıyor.

utah valisi dijital inovasyon yasasini onayladi 2

Yasa ile birlikte Utah’ta teknik çalışmalar için 20 kişilik bir çalışma grubu kurulacak. Çalışma grubunun üyeleri çeşitli şirketlerde blockchain, kripto ve ekonomik teknolojiler alanında çalışmış kişilerden seçilecek. Yasaya göre sistem ekibi, Utah Finans Bölümü tarafından desteklenmeli. Bu sayede de kripto alanındaki bazı risklerin de ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Oluşturulan bu grup ayrıca Utah Eyalet Senatosu’na rapor verecek. Bu raporların her yıl 30 kasım tarihine kadar sunulması gerekiyor. Bu raporlar doğrultusunda Utah kriptoyu benimsemek için önemli adımlar atabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala