bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,846.11 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.06 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 554.07 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502442 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470324 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156376 4.22%

USDT Çaprazında TL, Dolar ve Euro’yu Geride Bıraktı

usdt caprazinda tl dolar ve euroyu geride birakti 4

Dolar/TL ve euro/TL işlem çiftleri, geçen haftalar 18 – 20 seviyelerine kadar çıktı. Sonrasında açıklanan kur korumalı vadeli TL mevduatları ile birlikte Dolar/TL 13, euro/TL ise 15 seviyelerine indi. Wall Street Journal’ın haberine göre, Türkiye’deki vatandaşlar, Amerikan dolarına sabitlenen Tether (USDT) ile yakından ilgili. Öyle ki USDT çaprazında TL, dolar ve euro’yu geride bıraktı.

USDT/TL, Dolar ve Euro’yu Geçti

Son yıllarda kripto para birimlerinin yükselişi, ile beraber birçok yatırımcı yüzünü bu alana çevirdi. Kripto paralar daha değişken olsa da para biriktirmek için yeni birçok yöntem sundu. Ayrıca uzun zamandır Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ile yatırımcılar yeni yatırım alanların kaymış durumda. Öyle ki Wall Street Journal haberine göre Türkler, düşen Türk lirası karşısında çözüm için Bitcoin ve Tether alıyor.

usdt caprazinda tl dolar ve euroyu geride birakti 1

Türk lirası son zamanlarındaki inişli çıkışlı hareketi ile yatırımcılarını kaybediyor. Bunun yerine Türkler TL yerine kripto varlıkları tercih etmeye başladı. Blockchain analitik firması Chainalysis’e göre; 2021’in son çeyreğinde TL dolar karşısında değer kaybederken, TL kullanan kripto para ticaret hacimleri üç borsada günde ortalama 1.8 milyar dolara ulaştı. 

Bu hacimler, Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından günde yaklaşık 71 milyar liralık işlem bulan 2019 anketinin sonuçlarıyla karşılaştırıldığında hala iyimser.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala