bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,806.97 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.43 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 582.21 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628306 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651696 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220648 18.58%

USDD Coin Nedir?

USDD

TRON ilk kez 2017’de piyasaya sürüldüğünde, kripto veya Blockchain teknolojisinde herhangi bir yeni ilerleme getirmedi. Bunun yerine proje, mevcut platformların çeşitli unsurlarını içeriyordu. Ancak devam eden zaman aralığında TRON ürünlerini çeşitlendirdi ve kısa bir süre önce yeni ürünü USDD’yi duyurdu.

USDD Coin Nedir?

Kripto para piyasasında stablecoin’lerin oldukça sağlam bir yeri var. Kısa süre önce en değerli stablecoin’ler listesinin ilk üçüne giren Terra USD’nin (UST) haberini duyurmuştuk. Şimdi ise TRON DAO cephesinden USDD isimli bir stablecoin hamlesi geldi.

TRON DAO, resmi Twitter hesabı üzerinden merkeziyetsiz stablecoin’ler rekabetine katılacağını duyurdu. USDD, 5 Mayıs 2022 günü TRON ağında piyasaya sürülecek. Merkeziyetsiz algoritmik stablecoin USDD, ABD dolarına sabit olacak.

Tweetin devamında, USDD‘nin matematik ve algoritmalar uygulayarak finansı herkes için erişilebilir hale getireceği söyleniyor. Herhangi bir merkezi varlığa dayanmadan kalıcı olarak var olacağı belirtilen USDD için tweet dizisi “Dünya çapındaki yedi milyar insanın tamamı için daha fazla özgürlük için birlikte çalışalım!” şeklinde sonlanıyor.

Başta da söylediğimiz gibi en değerli stablecoin’ler listesinin üçüncü sırasında UST yer alıyor. CoinGecko‘nun verilerine göre, 17,9 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan UST’nin hemen üzerinde 49,8 milyar dolarlık piyasa değerine sahip USDC yer alıyor. Lider stablecoin ise 82,9 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan USDT.

Stablecoin Nedir?

Stablecoin, sabit bir değere sahip bir kripto para birimidir. Büyük stablecoin’ler, değerlerini dolar, euro, pound ve diğer fiat para birimleri gibi büyük dünya para birimlerine sabitler.

Stablecoin’ler, özellikle aktif bir kripto para birimi tüccarıysanız, portföyünüzde önemli bir rol oynayabilir. Durağan kripto paraların ne olduğuna, sabit kripto paraların nasıl çalıştığına ve kripto para birimi meraklılarının bilmesi gereken büyük sabit kripto paralara bir göz atalım.

Stablecoin’lerin Tanımı ve Örnekleri

Stablecoin, zaman içinde sabit bir değeri korumak için tasarlanmış bir kripto para birimi varlığıdır. En büyük piyasa değerine sahip olan stablecoinler, herhangi bir zamanda (burada küçük dalgalanmalarla birlikte) tam olarak 1 dolar değerindedir ve bu da onları, değişken olan genel kripto para birimi piyasalarından çok daha istikrarlı hale getirir.

Stablecoin’ler tipik olarak büyük borsalar veya kripto para birimi projeleri ile bağlantılıdır. Örneğin, kripto borsası Coinbase, USD Coin’in bulunmasına yardımcı oldu ve başka bir borsa olan Binance, USD kripto paranın piyasaya sürülmesine yardımcı oldu. Diğer sabit paralar, euro gibi para birimlerinin fiyatını ve hatta altın fiyatını takip eder.

Stablecoin Türleri

Tüm sabit paralar kripto para birimleridir, ancak bu hepsinin aynı şekilde çalıştığı anlamına gelmez. Kripto paranın arkasındaki her şirket veya geliştirici grubu, farklı Blockchain teknolojileri, uyumluluk ve temel varlıklar arasında seçim yapabilir.

ABD dolarını takip eden birkaç stablecoin şunları içerir:

  • Tether (USDT)
  • USD Coin
  • Binance USD
  • Dai
  • TerraUSD
  • TrueUSD
  • Vai

Stablecoin ortamında başka birçok para birimi olsa da, dolar önemli miktarda stablecoin piyasa değerine bağlı.

Her stablecoin kendi Blockchain ağını kullanabilir veya başka bir Blockchain ağında ticaret yapabilir. Örneğin, Binance USD kripto para hem ERC-20 standardında (Ethereum ağı ile uyumluluk için teknik lingo) hem de Binance’in kendi BEP-2 standardında çalışır.

USDD Coin Nedir?

Tron (TRX) Coin Nedir?

Tron, Tronix veya TRX adı verilen kendi kripto para birimine sahip Blockchain tabanlı merkeziyetsiz bir dijital platformdur. 2017 yılında Singapur’da kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Tron Foundation tarafından kurulan Tron, dijital içeriğin uygun maliyetli paylaşımı için küresel bir eğlence sistemine ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Başlangıçta öncelikle Asya’da pazarlanan Tron, artık küreselleşmişti. Platformun Ağustos 2021 itibariyle 50 milyondan fazla hesabı vardı.

Şimdi CEO’su olan Justin Sun tarafından kurulan Tron’un Singapur ve San Francisco’da ofisleri var. 1990 doğumlu Sun, aynı zamanda dosya paylaşım programı BitTorrent’in CEO’sudur.

Tron, öncelikle eğlence uygulamalarına ev sahipliği yapan Blockchain tabanlı bir dijital platformdur.

Tronix veya TRX adı verilen kendi kurum içi kripto para birimine sahiptir.

TRX, piyasa değerinde kripto para birimleri arasında 31. sırada yer alıyor.

USDD Coin Nedir?

Tron’un (TRX) Kurucu Kimdir?

Tron, Forbes Asia’nın 30 yaşın altındaki en iyi girişimcilerin yer aldığı “30 yaş altı 30” listesinde yer alma onurunu iki kez kazanan Justin Sun adlı bir adam tarafından yaratıldı.

Sun, XRP kripto para birimini yaratan şirket olan Ripple için çalıştı. Sun, 2017 yılında The Tron Foundation’ı kurmadan önce Sun’ın geçmişi ve itibarı, önde gelen birkaç yatırımcı ve girişimciyi cezbetti ve bu, Tron’un Eylül 2017’deki ilk madeni para arzının (ICO) milyonlarca kripto para birimi toplamasına yol açtı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala