bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

Upbit Kullanıcıları Sordu: “Sabah 09:00’da Ne Oluyor?”

upbit kullanicilari sordu sabah 9da ne oluyor

Güney Koreli Upbit borsasında her sabah 9‘da yaşanan ani dalgalanmanın sebebi kullanıcılar tarafından merak edilir oldu. Ülkede 8,9 milyon kullanıcıya sahip olan Upbit’deki sanal varlık yatırımları her geçen gün artış gösteriyor. Diğer yandan merak edilen bir soru da her sabah 09:00’da ne olduğu.

Bazı kullanıcılar her sabah saat 09:00’da yaşanan hızlı yükseliş durumu hakkında teoriler de üretmeye başladı.

Dün Upbit’te Aergo’nun (AERGO) fiyatı, Sabah saat 09:00’da, 5 dakika içerisinde yüzde 30 yükseldi. Aergo; yaklaşık 0,40 ABD doları değerinde bir altcoin. Uzmanlar, bu kadar kısa sürede söz konusu altcoin’de böyle bir yükseliş beklemiyordu. Bu sabah itibariyle de benzer fiyat değişiklikleri, Moss Coin (MOC) ve BORA gibi Upbit’te listenen diğer altocinlerde görüldü.

upbit kullanicilari sordu sabah 9da ne oluyor 3

Upbit Borsası Sabah 09:00 Sorusunu Yanıtladı

Güney Koreli kripto para borsası Upbit, kullanıcılarının yorumlarından öncesinde de çeşitli sorgulamalarla karşılaştı. 

Geçen ay bir Güney Koreli milletvekili; Upbit‘i, kripto borsasını, komisyon kârları için kasıtlı olarak hatalı kripto varlıkları listelemekle suçlamıştı. Ayrıca, Upbit‘in Singapur ve Endonezya’daki dış ofisleri hakkında çeşitli spekülasyonlar da vardı.

Sosyal medyada paylaşılan ifadelere göre, konuyla alakalı çeşitli teoriler söz konusu.

Kullanıcıların bazıları, sabah 09:00’da, önceki güne ait kripto varlıkların fiyat dalgalanma aralığının sıfırlanmasından kaynaklı olarak bu dalgalanmayı normal karşılıyor. Yerel borsa için saat 09:00 başlangıç saati. Bu sebeple; kripto para birimi piyasasına ani bir likidite akışına neden olabileceği fikri ise diğer birçok yorumdan sadece bir tanesi.

Kullanıcılar dışında, finans uzmanları ve kurumlardan da konuyla alakalı yorumlar gelmeye başladı. Kore Üniversitesi Kripto Para Birimi Araştırma Merkezi başkanı Kim Hyoung-joong, spekülatif güçlerin kasıtlı olarak her gün sabah 09:00’da kripto piyasasını etkilemeye çalıştığına dair şüphelerini dile getirdi.

Bu yorumlar üstüne Upbit’ten açıklama gecikmedi. Bir Upbit sözcüsü konuyla alakalı açıklama yaptı. Sözcü, “Biz bir borsa olduğumuz için, bir fiyat dalgalanması için size bir neden vermek zor” dedi. Sözcü, “İşlemlerin veya fiyatların zamanlamasına müdahale etmiyoruz.” ifadelerini de ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala