bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Upbit, Kripto İzleme Merkezini Kuracak

upbit kripto izleme merkezini kuracaka

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran Terra krizinin ardından, şirkete ait tüm kripto para birimlerinde büyük düşüşler yaşandı. Ponzi olarak nitelendirilen kriz, hukuksal süreçleri ve mağduriyetleri de beraberinde getirdi. LUNA ve UST düşüşleri, büyük bir yatırımcı kitlesine kayıplar yaşattı.

Yeni bir yapılanmayla, LUNC ismiyle piyasaya geri dönen kripto para birimi için dünya genelinde beklentiler oluştu. Özellikle kripto bara borsalarının destekleri sayesinde yatırımcı kitlesinin mağduriyetinin giderileceği öne sürüldü.

Upbit, Kripto İzleme Merkezi için LUNC İşlem Ücretlerini Kullanacak

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit, yerel basında çıkan haberlere göre, Terra-LUNA krizine neden olduğu kayıpları telafi etmeye yardımcı olmak amacıyla bir kripto izleme merkezi kurmak için Luna Classic (LUNC) kullanacak. Yani paketin içeriğini paylaşan kripto para borsası, Luna krizinde kayıp yaşayan yatırımcılarına yardım etmeyi amaçlıyor. Kripto izleme merkezini, LUNC paritesinden kazandığı işlem ücretlerini kullanarak kuracak.

Ücretleri kullanmak için diğer planlar arasında Terra-LUNA’nın çöküşünün ve Terra-LUNA yatırımcılarının zararlarını hafifletmek için çalışan kuruluşlara yapılan bağışların bir teknik incelemesi ve zaman çizelgesinin oluşturulması yer alıyor.

Borsa, mayıs ayının üçüncü haftasında yaklaşık olarak 240 BTC işlem ücreti kazanmıştı. Yeni paketi duyuran kripto para sağlayıcısı, işlem ücretlerinin artık kripto izleme merkezine aktarılacağını duyurdu. Mayıs ayında patlak veren krizden sonra, yatırımcıların yaklaşık 60 milyar dolar değerinde varlıkları yok olmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala