bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,270.22 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.17 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 3.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.95 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51313 4.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.487631 9.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156625 5.57%

Universal Market Access (UMA) Nedir?

UMA nedir

Universal Market Access (UMA), blockchain ağında sentetik varlık ve finansal sözleşme oluşturmak için geliştirimiş bir protokoldür.

Universal Market Access (UMA) Nedir?

Hart Lambur ve Allison Lu tarafından kurulan Universal Market Access (UMA) 2018 yılında piyasaya sürülmüştür. UMA, finans dünyasında kullanılan gerçek varlık ve türev ürünlerinin dijital versiyonlarının ortaya çıkarılmasını sağlamaktadır. Universal Market Access (UMA), Ethereum blokzinciri üzerinde çalışmaktadır.

Gerçekte ekonomik bir karşılığı olan varlıkların dijital hale getirilmesini ve bu varlıkların kendi kendine çalışmalarını sağlamaktadır. Protokolün yönetişim token’ı UMA’dır. UMA sahipleri, protokolde gerçekleştirilmesi planlanan değişiklikler ve sistem güncellemeleri süreçlerinde oy kullanma hakkına sahip olmaktadır.

Taraflar arasındaki sözleşmeler, vadeli takas işlemleri veya fiyatlarda yaşanan farklılıklardan doğan sözleşmeler gibi gerçek dünya türev ürünleri akıllı sözleşmelerle otomatik biçimde tamamlanmaktadır. Ethereum blockchain ağı üzerinde çalışan UMA, geliştirilme süreci itibarıyla İş İspatı (Proof of Work, PoW) konsensüs algoritması kullanmaktadır. Universal Market Access (UMA), blockchain ağının yüksek katılımcı gücünü arkasına alması ile işlem güvenliğini de sağlamaktadır.

UMA Universal Market Access

Universal Market Access Özellikleri

Universal Market Access (UMA), finansal türev piyasalarını demokratikleştirmek ve merkeziyetsizleştirmek için blokzincir üzerinde sentetik varlıkların ve finansal sözleşmelerin oluşturulmasına olanak sağlar.

  • Topluluk dostudur, topluluk odaklı bir Web 3.0 yerel protokolüdür.
  • Limitsiz tasarımı mevcuttur, kullanıcılar, protokollerini güçlendirmek için istedikleri veriyi talep edebilmektedir.
  • Güvenlidir, UMA’nın oracle’ı, ekonomik garantiler sunmaktadır.
  • Minimize edilmiş oracle kullanımı ile daha az çağrı, daha düşük ücretler bulunmaktadır.

Universal Market Access (UMA), bireysel yatırımcıların geleneksel piyasalara ve özellikle de borsalara dahil olmasını engelleyen düzenlemeleri aşmak için kurulmuştur. Geleneksel finans piyasaları, bireylerin bunlara katılımını engelleme eğiliminde olan düzenlemeler ve saklama gereklilikleri şeklinde yüksek engellere sahiptir.

Tüccarlar ve yatırımcılar için yerel finans sistemlerinin dışındaki piyasalarda yer almaları genellikle zordur. Bu durum, kapsayıcı bir küresel finans piyasasının ortaya çıkmasını engellemektedir. Katılımı, gerekli durum tespiti ve yasal prosedürleri karşılayabilecek bir avuç kurumla sınırlar. Universal Market Access (UMA), bu engelleyici düzenlemeleri aşmak için kurulmuştur.

Küçük ölçekli yatırımcıların türev piyasalarına daha kolay erişmesi için çözümler üretmektedir. Her kullanıcı, Ethereum blokzinciri üzerinde izne ihtiyaç duymadan, dijitalleştirilmiş türev araçları oluşturmak için UMA sözleşmelerini kullanabilmektedir. UMA sahipleri, protokoldeki sistem güncellemeleri gibi değişikliklerde söz hakkı kazanır.

UMA Nasıl Ve Nereden Satın Alınır?

Universal Market Access (UMA), protokolün yönetişim token’ı olarak çalışmaktadır. Birçok kripto para borsası üzerinden UMA alım satım işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. İşlem yapılan borsalara; Binance, Mandala, OKEx ve Coinbase Pro gibi platformlar örnek verilebilir.

UMA almak isteyen yatırımcılar, tercih ettikleri herhangi bir platformda üyelik oluşturmalıdır. Üyelik ve hesap oluşturma işlemlerinin ardından kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirilir. Alım satım sayfası üzerinden UMA satın alınabilir. Satın alınan UMA işlemlerde kullanılabilir ya da güvenli cüzdanlarda saklanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala