bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

Uniswap V3, Polygon Ağında Destekleniyor

uniswap v3 polygon aginda destekleniyor

En popüler merkeziyetsiz borsalardan biri olan Uniswap, Ethereum odaklı ölçeklendirme platformu Polygon ağında yayına girdi. Geçtiğimiz ay, Polygon’un kurucu ortağı Mihailo Bjelic, Uniswap yönetişim portalına Uniswap V3’ü Polygon’a getirmek için bir teklif sunmuştu. Uniswap topluluğu ise teklifi kabul etmek için oy kullandı ve büyük bir oy çokluğu ile teklif kabul edildi.

72 milyondan fazla Uniswap (UNI) token sahibi bu hareketi destekledi ve sonuç olarak Uniswap artık Polygon’da yayınlandı. Başka bir deyişle, Uniswap kullanıcıları artık Uniswap’ın resmi arayüzü aracılığıyla Polygon Blockchain ağını kullanarak varlıklarını takas edebilir.

uniswap v3 polygon aginda destekleniyor 1

Uniswap İçinde Polygon Çağı Başladı

Ethereum ağının en çok tartışılan konusu şüphesiz yüksek GAS ücretleridir. Uniswap da OpenSea’nin Polygon ağı desteği sonrası artan kullanıcı trafiğinden ders almış olacak ki merkeziyetsiz borsa artık düşük GAS ücretleri ile işlemleri destekleyecek.

Uniswap’ın bu yıl 600 milyar doların üzerinde (v1 ve v2’nin herbirinin 300 milyar doların üzerinde) işlem hacmine sahip merkeziyetsiz borsa olduğunu belirtmemizde fayda var. Bu yeni güncelleme sonrasında ise bu oranın bir hayli artacağını tahmin edebiliriz.

Son olarak Polygon ağının yerek token’ı MATIC’in bugün ATH yaparak 2.68 dolara ulaştığını belirtelim. MATIC haberimizin yazımı itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre 2.56 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala