bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,081.63 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.49 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 540.87 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 138.82 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487459 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443137 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147434 0.77%

Unicorn Blockstream Yeni Fon Arayışını Sürdürüyor

Unicorn Blockstream Yeni Fon Arayisini Surduruyor

Kripto dünyasında yeni nesil şirketlerin büyüme hızı diğer sektörleri kıskandırır nitelikte. Her ne kadar son dönemde tatsız olaylar yaşansa da gelişimini sürdüren kripto sektöründe geçmişte aldığı değerlemeler ile dikkat çekmeyi başaran Blockstream, yeni bir yatırım yolculuğuna daha çıktı. Ancak proje, bu yeni arayışında eski gücüne sahip olmayabilir. Öyle ki yatırımcılar projenin eski değerini korumadığını düşünüyor.

Unicorn Blockstream Yeni Fon Arayisini Surduruyor 1

Unicorn Blockstream Yeni Fon Arayışına Başladı

Kripto altyapı şirketi Blockstream, geçtiğimiz yıl ulaştığı değerlemeden çok daha düşük bir değerlemeyle yeni bir sermaye fonu arıyor. Startup, Ağustos 2021’de Baillie Gifford ve Bitfinex liderliğindeki bir B Serisi turda 210 milyon dolar toplamış ve değerini 3.2 milyar dolara çıkarmıştı. Bu noktada oldukça başarılı bir tur geçiren proje, son olarak Bloomberg’de paylaşılan bir rapora göre, yatırımcılar tarafından 1 milyar doların altında bir değere sahip olabilir. Bu durum da projenin Unicorn statüsünü tehlikeye atıyor.

Diğer taraftan konu hakkında konuşan Blockstream’in CEO’su Adam Back, Bloomberg’e finansman turundan elde edilen paranın kripto madencilerine ev sahipliği yapma kapasitesini genişletmek için kullanılacağını belirtti:

“Kapasitenin tamamını hızla sattık ve bizimle büyük ölçekli barındırma arayan madencilerle birlikte mevcut ve yeni müşterilerden oluşan büyük bir birikime sahibiz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala