bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Umman, Dijital Para Birimi Üzerinde Çalışıyor

umman dijital para birimi uzerinde calisiyorfa

Birçok ülke kripto para birimlerini benimseme yolunda birtakım çalışmalar yürütmeye başladı. Son olarak elde edilen bilgilere göre; Umman da şu anda kendi dijital para birimi üzerinde çalışıyor. 

Umman’dan Dijital Para Birimi Hamlesi

Dünya çapında çok sayıda merkez bankası kendi dijital para birimlerini çıkarmaya çalışıyor. Maskat’taki “Bankacılığın Yeni Çağı” konferansında konuşan Umman Merkez Bankası CEO’su Umman Taher bin Salem al-Omari, Umman’ın dijital para birimi üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Al-Omari dijital para biriminin finansal istikrarın sağlanmasına paralel olarak finansal sektörü modernize edecek yenilikçi destek ve hizmetler sağlamaya kararlı olduğunu söyledi. Bunun yanında Al-Omari, teknik gelişmelerin hem ürün hem tasarım hem de hizmetler açısından finansal hizmetlerde çarpıcı bir değişikliğe katkıda bulunduğunu da ekledi.

umman dijital para birimi uzerinde calisiyorgt

Ayrıca Al-Omari, siber güvenlik zorluklarını karşılamak için yenilikçi teknolojilere ve insan sermayesine yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.

Son olarak hatırlatmak gerekirse Umman’ın en büyük bankalarından biri olan Dhofar Bank, Hindistan’a daha hızlı ve daha ucuz sınır ötesi ödemeler sağlamak için Ripple’ın RippleNet teknolojisini kullanarak Blockchain teknolojisini denemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala