bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,706.87 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,240.33 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 606.74 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 158.71 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548403 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507368 2.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162101 1.75%

Ukrayna’nın Kripto Endüstrisi Savaşa Uyum Sağlıyor

ukraynanin kripto endustrisi savasa uyum sagliyor

Rusya’nın Şubat ayından beri işgal girişiminde bulunduğu Ukrayna’nın başlattığı kripto bağış sistemi ülkede ve dünyada yoğun ilgi görüyor. Savaşın gölgesinde ülkedeki kripto endüstrisi de yeni şartlara uyum sağlamayı sürdürüyor.

Ukrayna Kripto Borsaları Büyümeye Devam Ediyor

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş aylardır devam ederken, Ukrayna hükümeti güvenliğini güçlendirmek ve ülkenin yeniden inşası için kripto bağış ve pek çok NFT koleksiyonu projesi başlatmıştı. Savaşla birlikte ülkedeki pek çok sektör zarar görürken, şirketler yeniden yapılanmaya gidiyor. Bu bağlamda ülkede faaliyet gösteren yerel kripto para borsaları da yeni bir yapılanma sonrasında hizmet gösteriyor. Hizmetlerin geliştirilmesi önemli olsa da kripto endüstrisi savaşın olumsuz etkilerine karşı ek yatırımlar yapmaya devam ediyor. Ukrayna’nın yerel kripto borsalarından olan Kuna’nın CEO’su Mikhail Chobanian ülkedeki kripto faaliyetleri hakkında, “Rusya’nın ülkemizi işgal girişimi bitmediği sürece hiçbir şey olmaz.” ifadesini kullandı.

ukraynanin kripto endustrisi savasa uyum sagliyor 2

Savaşın devam etmesiyle birlikte ülkede kitlesel bir göç yaşanıyor ve Birleşmiş Milletler raporuna göre Şubat ayından itibaren ülkeden 6 milyondan fazla insan göç etmiş durumda. Dünya Bankası ise kısa bir süre önce Rus işgalinin devam etmesi durumunda Ukrayna ekonomisinin 2022 yılı boyunca yüzde 45 oranında küçüleceğini hesaplamıştı. Yoğun bir göçün ve ekonomik çöküşün yaşandığı ülkenin yeniden kurulması için kripto endüstrisi kilit bir rol oynuyor.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala