bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,981.14 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.50 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 143.13 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517484 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482114 2.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153601 1.12%

Ukrayna Merkez Bankası Blockchain Geliştiricisi Arıyor

ukrayna merkez bankasi blockchain gelistiricisi ariyor

Ülkenin ana para otoritesi olan Ukrayna Ulusal Bankası, profesyonel sosyal ağ olan LinkedIn üzerinden bir iş ilanı başlattı. Ülkenin merkez bankası, Blockchain geliştiricisi arıyor.

İş ilanı NBU’nun BT departmanı müdürü Vladimir Nagornyuk tarafından yapıldı.

İlanın iş gereksinimleri arasında, akıllı sözleşmeler ve Hyperledger bilgisinin yanında, “altyapı hizmetleri, dağıtık sistemlerin geliştirilmesi, uygulanması ve değiştirilmesi” gibi önemli detaylar da belirtiliyor.

ukrayna merkez bankasi blockchain gelistiricisi ariyor 1

Ukrayna Blockchain Teknolojisini Kullanmak İstiyor

Ukrayna Merkez bankasının Blockchain sektöründe işe alımlarına olan ilgisi, Ukrayna’nın CBDC projesi olan e-grivna’dan gelen diğer son haberleri akıllara getirdi. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Oleksandr Bornyakov, geçen hafta sanal varlıkların yasallaştırılmasının fırsatları ve riskleri üzerine bir yuvarlak masa toplantısında e-grivna pilot projesinin devam ettiğini açıklamıştı.

NBU, 2016’dan beri bir merkez bankası dijital para birimi veya CBDC çıkarma olasılığını düşünüyor. E-grivna’nın Blockchain tabanlı bir ödeme aracı olarak pilot testleri halihazırda 2018‘de başladı bile. Dijital varlıklar için şeffaf bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı ve ulusal kripto endüstrisinin gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan son mevzuatın ardından yakın bir dönemde ülke CBDC’sini duyurabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala