bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.22 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 550.20 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 140.30 2.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49989 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466329 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153777 3.65%

Ukrayna, Kripto Ticareti için CBDC’leri Araştırıyor

ukrayna kripto ticareti icin cbdcleri arastiriyorAD

Genel olarak merkez bankası para birimleri birçok ülkenin odak noktası haline gelmiş durumda. Son olarak çıkan haberlere göre; Ukrayna Ulusal Bankası, Ukrayna Grivnası’nın kripto varlık alışverişi, ihraç ve diğer işlemleri kolaylaştırabilmesi için merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) araştırıyor.

Ukrayna, Kripto Ticareti için CBDC’leri İnceliyor

Son dönemde birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Ukrayna da CBDC‘leri yakından araştırmaya karar verdi.

ukrayna kripto ticareti icin cbdcleri arastiriyorSDFF

Ukrayna Merkez Bankası, ülkenin para birimi olan Grivna’nın elektronik yineleme vizyonunu bankaların, bankacılık dışı finans kurumlarının ve kripto piyasasının temsilcileriyle görüştü  Banka, bir CBDC için olası uygulamalar olarak perakende nakdi ödemeleri, kripto varlık dolaşımını ve sınır ötesi işlemleri araştırıyor.

Merkez bankası konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Aynı zamanda, dünyanın çoğu merkez bankası gibi Merkez Bankası da kendi dijital para birimini çıkarma konusuna dikkatli bir şekilde yaklaşacak ve özellikle de dijital para biriminin getirilmesinin devletin mali sistemi üzerindeki potansiyel etkisini dikkate alacaktır.

Ayrıca belirtmek gerekirse Ukrayna, 2017’den beri bir CBDC araştırıyor. Dünya çapında ulusal bir dijital para birimi ihracını araştıran 100’den fazla yargı alanından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala