bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

Ukrayna da Resmi Olarak Bitcoin Kabul Edebilir

ukrayna parlementosu

Ukrayna parlamentosu Çarşamba günü Sanal Varlıklar Yasası’nın ikinci okuma sürecindeyken, Ukrayna resmi olarak Bitcoin kabul etme yolunda ilerliyor. 

AIN raporlarına göre, 276 milletvekili tarafından oylanan tasarı, kripto para birimlerini, sahiplerinin ticaret yapmalarına ve yasal olarak beyan etmelerine izin verecek şekilde düzenlemeyi amaçlıyor. 

Yasa onaylanırsa, uluslararası Blockchain şirketleri de ülkede kayıt olma ve faaliyet gösterme fırsatına sahip olacak.

Tasarı, kripto para birimlerini yasal hale getirmenin yanı sıra, dijital para birimlerini korumanın adli ve diğer yollarını onlara sunarak piyasa oyuncularını da yumuşatmayı amaçlıyor.

Önerilen yasa, Dijital Dönüşüm Bakanlığını kripto para piyasasını düzenlemekle görevlendirdi. Ancak, bir dereceye kadar, Ukrayna Ulusal Bankası ve Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu sektörü denetleyebilir

Başka yerlerde tasarı, ülkedeki kripto şirketlerine lisans vermeye odaklanan Ulusal Sanal Varlıklar Düzenleme Hizmeti (NVARS) adlı yeni bir düzenleyicinin kurulmasını önledi. Ek olarak Mali Eylem Görev Gücü, dijital para birimlerinin mali izlemesini yürütülmesi söz konusu.

ukraine

Ukrayna’da Kripto Para Birimlerini Yasallaştırmanın Faydaları

Yetkililer, tasarının geçmesi halinde kripto para sahiplerinin ve oyuncuların şeffaf bir piyasada faaliyet göstereceklerini belirttiler. 

“Kripto para sahipleri çeşitli avantajlar elde edecek. Kripto para birimleri için yasal bir dayanak olacağından, bir şey olursa en azından sanal servetlerini koruyabilecekler. Ayrıca kripto varlıklarını değiştirme ve beyan etme hakkına da sahip olacaklar. Bu süreç tamamen “şeffaf” olacak.”

 Alex Bornyakov, BT Geliştirme ve Dijital Dönüşümün Bakan Yardımcısı.

Yetkili, mevzuatla kripto para kullanarak mallar için ödeme yapacak doğal bir aracı piyasası olacağını da sözlerine ekledi.

Gelişme, El Salvador’un Bitcoin’i resmi olarak yasal bir ihale olarak kabul etmesinden ancak bir gün sonra geldi. Öyle ki ülkenin hareketi, diğer yargı bölgelerine kripto para birimlerinin yasallaştırılmasını düşünmeye başlamaları için ilham veriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala