bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,828.91 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,241.19 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 612.08 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 159.63 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553356 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507186 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162367 0.66%

Üç Banka, Blokchain Tabanlı GSBN ile Ortaklık Kurdu

global shipping business network ile ortak oldular 5

Paylaşılan bilgilere göre Çin Merkez Bankası, Singapur DBS ve HSBC, Hong Kong merkezli kar amacı gütmeyen bir konsorsiyum olan Global Shipping Business Network (GSBN) ile ortaklık kurdu. Global Shipping Business Network, kısa süre önce bir ticaret finansmanı danışma grubu oluşturabilmek için blockchain tabanlı bir ticaret platformu başlatmıştı.

GSBN’nin oluşturduğu ticaret finansmanı danışma grubu, ortak oldukları kuruluşların mevcut süreçlerinin dijitalleştirilmesine ve iyileştirilmesine yardımcı olacak. Grup ayrıca, finansman açığını kapatmayı ve Kobi’lere yönelik finansman desteğini artırmayı amaçlıyor.

GSBN CEO’su Bertrand Chen yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“COVID-19 salgını, kağıdın; daha verimli, güvenilir ve dijital sistemlerin lehine ortadan kaldırılabileceği birçok alan gösterdi. Denizcilik sektörü ve finans arasındaki ilişki göz önüne alındığında, 1,5 trilyon dolarlık ticaret finansmanı açığını kapatmak için bankacılık süreçleriyle nasıl bağlantı kurabileceğimizi ve geliştirebileceğimizi araştırmalıyız”

global shipping business network ile ortak oldular 2

Global Shipping Business Network Dijital Çözümleri Test Edecek

GSBN ayrıca başlatılan danışma grubunun, küresel tedarik zinciri ile finans kurumları arasındaki bağlantıları geliştirmek için önemli olan teknik, yasal ve düzenleyici çerçevelerini de inceleyeceğini belirtti. Grup bununla beraber bankaların finansman sürecini iyileştirmek için elektronik Konding Faturası gibi dijital çözümleri de test edeceğini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala