bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Twitter’ı Satın Almaktan Vazgeçen Elon Musk’ı Neler Bekliyor?

twitteri satin almaktan vazgecen elon muski neler bekliyor

Tesla ve SpaceX gibi büyük pek çok şirketin CEO’su olan Elon Musk, geçtiğimiz aylarda ilk olarak Twitter’dan hisse satın almıştı. Hisse satın alımı sonrasında sosyal medya platformu Twitter’ın tamamını satın almak için görüşmelere başlayan Elon Musk, an itibariyle Twitter satın alma anlaşmasını iptal etmiş durumda. Peki Twitter’ı satın almaktan vazgeçen Elon Musk’ı neler bekliyor?

Elon Musk İle Twitter Arasında Uzun Bir Yasal Savaş Başlıyor

Elon Musk, Twitter satın alma anlaşmasını iptal ederek, yıllar sürecek bir davanın başlangıcını yapmış olabilir. Twitter’ın başkanı Bret Taylor, Elon Musk’ın Twitter satın alma anlaşmasını görmek istediğini ve Twitter’ın Elon Musk’a karşı yasal işlem başlatmayı planladığını açıkladı. Twitter’ın Elon Musk’a dava açması, önümüzde aylar hatta yıllar sürebilecek bir Twitter – Elon Musk davasını başlatabilir. Milyarder

Milyarder Elon Musk, cuma günü sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmadan, Twitter’daki spam hesapların sayısı ve diğer verilerle ilgili devam eden anlaşmazlıkları gerekçe göstererek geri çekildiğini açıklamıştı. Musk, Twitter’ı satın alma teklifini sona erdirmek isteyebilir, ancak hukuk uzmanlarına göre Elon Musk’ın Twitter satın alma anlaşmasını iptal etmesi göründüğü kadar kolay değil. Bunun yerine Elon Musk, en iyi ihtimalle Twitter ile mahkemede aylar sürebilecek uzun bir savaşla karşı karşıya.

twitteri satin almaktan vazgecen elon muski neler bekliyor 2

Tulane Hukuk Fakültesi’nde kurumsal yönetim profesörü olan Ann Lipton, Twitter yönetim kurulunun çok zor bir durumda olduğunu dile getirdi. Lipton açıklamasında, “Tamam, bizi acıdan kurtaralım, Elon, fiyatı hisse başına 20 dolar düşürmesine izin vereceğiz, yoksa anlaşacağız, sadece parayı ödemesi durumunda Elon Musk’a herhangi bir dava açmadan çekip gitmesine izin vereceğiz.” diyemezler. Milyar dolarlık bir dava süreci, Twitter bunu yapabilecek durumda değil. Bunu yapmak, Twitter hissedarları tarafından dava açılma riskini doğurur.” ifadesini kullandı.

Lipton, birleşme anlaşmalarından kurtulmanın “çok zor” olduğunu ve şimdiye kadar Elon Musk’ın Twitter’ın spam rakamları hakkında yalan söylediğine dair iddialarını destekleyen yetersiz kanıt sunmuş gibi göründüğünü söyledi. Bu arada Twitter başkanı Bret Taylor, Twitter’ın yönetim kurulunun Elon Musk’a karşı yasal işlem başlatacağı konusunda söz verdi. Taylor paylaşımında, “Twitter Yönetim Kurulu, Bay Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor.” ifadelerini kullandı. Son olarak pek çok kişi Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını iptal ettikten sonra 1 milyar dolarlık bir ücreti ödeyerek, Twitter satın alma anlaşmasından kolayca çekilebileceğini belirtse de uzmanlar, bu anlaşmadan çekilmenin Elon Musk için hiç kolay olmayacağını söylüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala