bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,500.01 3.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.97 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 550.10 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 140.73 3.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502634 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454904 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150935 0.97%

Twitter’daki Kripto Para Konuşmaları Yüzde 42 Arttı

twitterdaki kripto para konusmalari yuzde 42 artti

Kripto varlıklara olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu da doğrudan sosyal medyada daha fazla konuşulmasında etkili rol oynuyor. Geçen yıla göre karşılaştırmalara baktığımızda, 2021 yılında kripto varlık konuşmalarının neredeyse ikiye katladığını görüyoruz. Twitter’daki kripto para konuşmaları, için harekete geçen isimlerden biri de Twitter’ın ta kendisi oldu. Twitter, platformdaki konuşmaların doğasını daha iyi anlayabilmek için Brandwatch ve Sparkler ile ortaklık kurdu.

Çalışma, İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya’daki finansla ilgili Twitter sohbetlerini kapsıyor.

Pandemi boyunca birçok kişinin daha fazla zamanı vardı. Bu da daha fazla insanın yatırım, kripto para birimleri, fintek ve daha fazlasını tartışmak ve öğrenmek için Twitter’ı seçmesinde etkili oldu.

Twitter’dan gelen verilere baktığımızda, Mayıs 2021’de, platformda, Avrupa genelinde finansa dair 1,3 milyon tweetleşme yaşandığını görüyoruz. Bu sayı, Ocak 2019’da 690 bin seviyelerindeydi. Twitter’daki kişilerin yüzde 41’i, Twitter’da yatırım kararlarını etkileyebilecek finans ve iş haberleri gördüklerini söylüyor.

Kripto Para Konuşmaları Arttı

Kripto para birimiyle ilgili tweetler, 2020 yılına göre, bu yıl yüzde 42 artış yaşadı. Avrupalı kullanıcıların finans konusundaki konuşmalarının yüzde 34’ü kripto para birimleri etrafında dönüyor. Yüzde 47’si kişisel finansla ilgili.

Avrupalı Twitter kullanıcıları, yeni fintech ve yeni ödeme, tasarruf ve yatırım biçimlerine yoğun ilgi gösteriyor. Farklı kripto para birimleri ve cüzdanlar hakkında bilgi nispeten yüksek.

twitterdaki kripto para konusmalari yuzde 42 artti 2

Kişilerin yüzde 87’si Bitcoin hakkında bilgi sahibi iken, yüzde 38’i Dogecoin‘den haberdar. Yüzde 41’i ise Ethereum‘a aşina. Yaklaşık yüzde 40’ı eToro ve Coinbase gibi kripto cüzdanlarından haberdar olduklarını söylüyor.

Kripto para birimlerine yatırım yapma konusunda da pandemi etkili. Yatırım yapanların yüzde 72’si pandemi sırasında daha fazla yaptırım yaptıklarını söyledi. Yatırım yapmayanların çoğu ise kripto para birimlerine para yatırma fikrine açık.

Fintek Güvenilir

Genel olarak, Twitter nüfusu finteke güveniyor. Buradaki oranlara baktığımızda, kullanıcıların yüzde 73’ü temassız ödeme kullanıyor. Yüzde 67’si ise geçen ay PayPal kullanmış.

Ankete katılan dört pazardaki Twitter kullanıcılarının da Apple Pay’i kullanma oranı genel olarak bu pazarlardaki kişilere göre yüzde 64 daha fazla.

Benzer şekilde, bir fintech hesabı açma olasılıkları genel nüfustaki insanlardan belirgin şekilde daha yüksek ve yüzde 61’i açacağını söylüyor. Bu bankaları kullanmayanlar, müşteri hizmetleri ve faiz oranlarını gerekçe olarak göstererek, fintech bankalarının mesajlarını şekillendirmeleri için bir fırsat sundu.

Yakın zamanda yatırım yapanlarla ilgili de veriler var. Buna göre, kişilerin yüzde 46’sı pandeminin başından bu yana ilk kez yatırım yapmış durumda. Yüzde 43’ü ise yatırım yapmalarının esas nedeninin pandemi sırasında araştırma yapmak için daha fazla zamanları olması olduğunu söylüyor.

Şu anda yatırım yapmayanlara sorulduğunda, yüzde 40’ı önümüzdeki altı ay içinde borsaya yatırım yapmayı, yüzde 37’si tasarruf hesabı açmayı ve yüzde 22’si emtiaya geçmeyi düşündüklerini söyledi.

Genel olarak, ankete katılanların yüzde 36’sı önümüzdeki 12 ay için en büyük finansal önceliklerinin beklenmedik zorluklar için para biriktirmek olduğunu söylüyor, insanlar temkinli hissediyorlar.

Türkiye’de de Gündem Finans ve Kripto Para

Avrupa’da olduğu gibi Türkiye‘de de kripto varlıklara olan ilgi artıyor. Bu da doğrudan Twitter’daki sohbetlere yansıyor. Burada yalnızca bireysel bazda bakmamak lazım. Ülkemizdeki yerli ve yabancı finans ve kripto varlık şirketleri de Twitter’ı aktif kullanıyor. Bunların arasında Paribu’yu ve BTC Türk’ü saymak mümkün.

Twitter’daki zengin sohbet sayesinde, finans markalarının tüketicilerin ilgisini çekmesi için bolca fırsat var. 2020 ve 2021 yıllarında küçük işletmeler sokağa çıkma kısıtlamalarından etkilendiğinden, birçok marka Twitter üzerinden aktif kampanyalar düzenledi. Bunların arasında American Express UK’yi, Lloyds Bank Business’ı, Etoro’yu ve Mastercard’ı saymak mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala