bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Twitter Hissedarları, Elon Musk Satın Alımını Onayladı

twitter hissedarlari elon musk satin alimini onayladi

Sosyal medya platformu Twitter, daha önce duyurusunu yaptığı hissedar toplantısında alınan kararı açıkladı. Twitter tarafından yapılan açıklamada, hissedarların Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alım anlaşmasını onayladıklarını açıkladı.

Hissedarlar Elon Musk’ın Twitter’ı Satın Almasını Oyladı

Mikro blog platformu Twitter, bugün hissedarlarının Twitter’ın Elon Musk’ın iştirakleri tarafından hisse başına 54.20 dolar nakit olarak satın alınması için daha önceden duyurulan satın alma anlaşmasını onayladıklarını belirtti. Hissedar oylarının ön tablosuna dayalı olarak, Özel Toplantıda kullanılan oyların yaklaşık olarak yüzde 98.6’sı Elon Musk’ın satın alım anlaşmasının kabul edildiğini belirtti. Hissedar onayı, satın alma anlaşması kapsamında satın almanın kapanması için emsal olan nihai koşulu (niteliği gereği kapanışta yerine getirmesi gereken koşullar dışında) yerine getirir. Twitter, “Elon Musk’ın iştirakleri ile satın almayı derhal ve her şartta, 15 Eylül 2022’ye kadar, emsal tüm koşulların yerine getirilmesini takip eden ikinci iş gününe kadar tamamlamaya hazır ve isteklidir” ifadesini kullandı.

twitter hissedarlari elon musk satin alimini onayladi 2

Twitter’ı geçtiğimiz aylarda satın almak için bir anlaşmaya vardığını duyuran Elon Musk, daha sonrasında bu anlaşmayı iptal ettiğini açıklamıştı. Elon Musk’ın bu anlaşmayı iptal etmesinin ardından, Twitter satın alımın yerine getirilmesi için bir hissedar toplantısı düzenledi. Yapılan bu oylama ile Elon Musk’ın bir an önce satın alımı tamamlaması gerektiği belirtildi. Son olarak Twitter, Elon Musk’ın sözde satın alma anlaşmasını iptal etmesinin geçersiz olduğunu ve Musk taraflarının satın alma sözleşmesine bağlı kalmaya devam ettiğine ve üzerinde anlaşmaya varılan hüküm ve koşullarda birleşmeyi tamamlamakta yükümlü olduğuna inanmaya devam ettiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala