bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,388.25 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.38 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 601.56 1.38%
solana
Solana (SOL) $ 150.50 4.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535933 2.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481624 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15423 4.17%

Twitter Hack’inin Arkasındaki 17 Yaşındaki Gencin, 300 Bitcoin’e Sahip Olduğu Bildirildi

twitter kripto para saldırısı

15 Temmuz’da Twitter’ı hacklemekle suçlanan 17 yaşındaki Floridalı genç Graham Ivan Clark’ın 3 milyon dolardan fazla değerde Bitcoin varlığı var.

Pazar günü yapılan açıklamada, Clark’ın avukatı David Weisbrod’un Cumartesi günü mahkeme duruşmasındaki varlıklar hakkında bilgi verdiğini bildirdi. Gencin avukatı: “Clark an itibariyle 300 Bitcoin’e (şu anda yaklaşık 3.35 milyon dolar değerinde) sahip.” diye bildiriyor.

Yargıçlar  Twitter hack’ine atıfta bulunarak, gencin davranışı göz önüne alındığında Bitcoin’in yasadışı bir şekilde elde edildiğini söyledi. Weisbrod, Clark’ın geçen yıl cezai soruşturmaya konu olduğunu ve yargıçların Clark’dan yaklaşık 15.000 dolar nakit ve 400 Bitcoin ele geçirdiklerini söyleyerek bu iddiayı reddetti.

Yargıçların daha sonra Clark’ı suçlamayı reddettiğini söyleyen Weisbrod, kendisine nakitlerinin ve 300 Bitcoin’in verildiğini söyledi. Weisbrod, böylece yargıçların hareketinin Bitcoin’i meşrulaştırdığını savundu. Weisbrod: “Parayı geri veren kolluk kuvvetlerinden daha fazla meşruiyet göstergesi düşünemiyorum.” dedi.

Yargıçların neden sadece 300 Bitcoin verdiğini ve o sırada Clark’ı suçlamayı reddettikleri zaman 400 Bitcoin’in tamamını neden geri vermedikleri ise açık değil.

Cumartesi günkü duruşmada, yargıçlar Clark’ı Twitter hack’i ile suçlarken, bu saldırıdan elde ettiğinin altı katı kadar, yani 725.000 dolar değerinde kefalet öngördü.

Clark 31 Temmuz’da tutuklandı ve popüler Twitter hesaplarını hack’leyerek Bitcoin hediye dolandırıcılığını teşvik etmek suretiyle, 30 adet suçlamayla karşı karşıya. Yargıçlar onu, saldırının arkasındaki “beyin” olarak nitelendiriyorlar.

Diğer iki kişi – 19 yaşındaki İngiltere sakini Mason Sheppard ve 22 yaşındaki Florida sakini Nima Fazeli – saldırıya katıldığı iddiasıyla suçlandı. Diğerleri yetişkin oldukları için federal suçlamalarla karşı karşıyayken Clark, çocuk olduğundan dolayı devlet suçlamalarıyla karşı karşıya.

Florida yasasına göre, savcıların Clark’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması için Cumartesi günü belirlenen kefaletin %10’unu, yani 72.500 doları alacağı bildiriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala