bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.61 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.90 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.14 5.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502617 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470373 3.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152931 2.44%

Twitter Bitcoin (BTC) İle Bahşiş Özelliğini Başlattı

twitter bitcoin ile odeme alacak en kripto haber

Bir süredir Twitter üzerinden Bitcoin bahşiş gönderilebileceği konuşuluyordu. Bugün itibariyla iOS üzerinden gelen güncelleme ile artık Bitcoin (BTC) bahşiş olarak gönderilebiliyor.

Twitter tarafından yapılan resmi duyuruyla birlikte artık kullanıcılar takip ettikleri kişilere Bitcoin Lightning Network üzerinden BTC olarak bahşiş gönderebilecekler.

E DHfJUYA8c6ND

Twitter’ın Ürün Müdürü Esther Crawford Twitter’ın Blog sayfasında şu açıklamalarda bulundu:

“İyi bir haberimiz var: Artık “Tips” olarak adlandırılan bahşiş özelliğimiz, aralarından seçim yapabileceğiniz daha fazla ödeme seçeneğiyle (kripto dahil) karşınızda. Tips özelliğini ilk olarak iOS’taki kullanıcılarımıza sunacağız ve ardından İpuçlarını önümüzdeki haftalarda Android’deki kullanıcılara da kavuşturacağız.”

tips ga send a tip

Twitter’da Bahşiş Özelliği Nasıl Kullanılıyor?

Profil sayfasındaki Takip et düğmesinin yanında bir simge eklenmiş durumda. Bahşiş simgesi. Simgeye dokunduğunuzda, hesabın etkinleştirdiği ödeme hizmetleri veya platformların bir listesini görmektesiniz ve hangisini tercih ederseniz onu seçebilirsiniz. 

Şu anda Lightning Network dışın sadece aşağıdaki seçenekler sunulmakta:

  • Bandcamp
  • Cash App
  • Chipper
  • Patreon
  • Razorpay 
  • Wealthsimple Cash
  • Venmo
  • GoFundMe
  • PicPay

Kullanmak istediğiniz hizmete dokunduğunuzda, fiat veya Bitcoin göndermek için Twitter’dan seçilen uygulamaya yönlendirileceksiniz. 

Bahşiş göndermek istediğinizde varlıklarınızdan Twitter’ın kesinti yapmadığını belirtelim. 


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala