bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.22 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 550.20 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 140.30 2.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49989 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466329 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153777 3.65%

Twitter – Apple Kavgası ve Yaşananlar

Twitter ile Apple arasında geçen gerginlik geçtiğimiz haftaya damga vurdu. Elif Tümen’in sunumuyla Kripto Bülten’de bu hafta Twitter-Apple kavgasının detaylarına ve tüm yaşananlara yer verildi.

Nelerden Bahsedildi?

Her şey Elon Musk’ın bir tweetiyle başladı. Musk, Twitter’ın en büyük reklam verenlerinden birisi olan Apple’ın, reklam vermeyi kestiğini açıkladı ve takipçilerine “Apple Amerika’daki ifade özgürlüğünden nefret mi ediyor?” sorusunu sordu. Hemen ardından Epic Games-Apple kavgasında gördüğümüz, ikonikleşen video hatırlatıldı.

Öte yandan Bloomberg’in derlediği verileri incelediğimizde ise Apple’ın, reklamlar için her yıl ortalama 100 milyon dolar ücret ödediğini görebiliriz. Dolayısıyla Twitter reklam verenleri arasında Apple’ın büyük bir yere sahip olduğu söylenebilir.

Elon Musk’ın tweetleri bitmedi elbette ve tartışmanın fitilini ateşleyen o iddia gündemi alt üst etti: 

“Apple, Twitter’ı AppStore’dan kaldırmakla tehdit etti.”

Ayrıca Musk, Apple’ın tüm uygulama satın alımlarından gizlice %30 vergi aldığını ısrarla vurguladı. Bunun yanı sıra Twitter’da kurmaya çalıştığı tartışmalı “ifade özgürlüğü”nü neredeyse bir kampanyaya dönüştürdü ve son tweeti için tuşlara bastı:

“Bu, medeniyetin geleceği için bir savaştır. Amerika’da bile ifade özgürlüğü kaybolursa, önümüzde kalan tek şey tiranlıktır.”

twitter

Twitter İddiaları Son Buldu

Sessiz bekleyiş sürerken, Apple CEO’su Tim Cook, Elon Musk’ı genel merkeze davet etti ve şirketi gezdirdi. O anlara dair bir video paylaşan Musk, Tim Cook’u etiketledi ve kendisine teşekkür ederek “yanlış anlaşılma”yı çözdüklerini ifade etti.

Böylece bir süredir konuşulan “Apple, Twitter’ı uygulama mağazasından kaldıracak” tartışması da sona ermiş oldu.

İki teknoloji devi arasındaki kavga sona erdi ermesine ama kripto cephesi için bazı olası senaryoları da zihinlerde bıraktı.

Twitter AppStore’dan kaldırılırsa, uzun süredir beklenen Tesla telefonun hayata geçme ihtimali akıllara gelmişti ve tahmin edersiniz ki bu durum, Dogecoin de dahil olmak üzere, Elon Musk’ın temsil ettiği tüm varlıklara yansıyacaktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala